Genel seçimlerden umduğu başarıyı elde edemeyen muhalefetin yeni bir ittifak arayışı içine girdiği iddia edildi. Kulislerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın yeni bir ittifak için görüştükleri konuşulurken, İYİ Parti kurmaylarının da bu fikre sıcak baktığı öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre, Millet İttifakı bileşenlerinin, dışarıdan bazı partilerin katılımıyla yeni bir ittifak kurup kurmayacakları gündemde. Kulislerde özellikle İYİ Parti’den istifa edenler tarafından yeni bir parti kurulup kurulamayacağı gündeme  sızarken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “hesap verme ve hesap sorma” vurgusuyla yaptığı konuşma da tartışma konusu oldu. İYİ Parti tabanında “CHP ile birlikte olduğumuz için yüksek oy alamadık” inanışı nedeniyle Akşener’in “kuyruk siyaseti” özeleştirisi yaptığı tartışılıyor.

CHP VE ZAFER PARTİSİ İLK SİNYALİ VERDİ

İYİ Parti kulislerinde, seçim yenilgisinin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ilk ziyaret eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın bu ziyaretin yeni bir ittifakın sinyalini verdiğini savunuyor. Zafer Partisi’nden bazı isimler de bu ziyaretin yeni bir ittifaka kapı açtığını belirterek, ikinci tur öncesinde Kılıçdaroğlu’na verilen desteğin ittifak için altyapı oluşturduğunu düşünüyor.

İYİ Parti, seçimden sonra Millet İttifakı'nın ortakları DEVA, Gelecek, Demokrat ve Saadet partileri ile yeni bir ittifaka sıcak bakmadığını ortaya koymuş, bazı büyükşehir belediyelerinin “HDP’nin desteği ile kazanıldığı” yönündeki açıklamaları eleştirmişti. Kulislerde ayrıca, Akşener’in bu eleştirilerinin CHP’ye yönelik bir sitem olduğu değerlendiriliyor.

İYİ PARTİ'DEKİ KÜSKÜNLERDEN YENİ PARTİ MESAJI

İYİ Parti'den ayrılanların yeni bazı katılımlarla parti örgütlenmesine gidip gitmemeyi tartıştıkları da kulislerden sızan bilgiler arasında. Yeni partide İYİ Parti kontenjanından büyükşehir belediyelerinde görev alan bazı kadroların yer aldığı, seçim öncesindeki kongre sürecinde örgütlerde kendilerine yer bulamayan ve aşamalı olarak tepkilerini dile getirip istifa eden kurucuların da yeni parti arayışına katıldığı iddia ediliyor.

Editör: Yadigar Hanım