HÜRKUŞ projesi,Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eğitim uçağı ihtiyacını karşılamak ve dünya pazarında söz sahibi olabilecek özgün bir eğitim uçağının yurtiçi imkanlar kullanılarak tasarımı, geliştirilmesi, prototip üretimi ve uluslararası sertifikasyonunun gerçekleştirilmesi amacıyla 2006 yılında TUSAŞ tarafından başlatıldı. Hürkuş adını, ilk Türk uçağını üreten ve kullanan pilot ve mühendis Vecihi Hürkuş'tan almıştır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin eğitim uçağı ihtiyaçları doğrultusunda 2006 yılında Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) ve Savunma Sanayi Başkanlığı arasında imzalanan Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ Geliştirme Programı kapsamında, HÜRKUŞ-A ve HÜRKUŞ-B modelleri geliştirildi. HÜRKUŞ-A, EASA ile CS-23 gereksinimlerine göre sertifikalandırılan temel konfigürasyona; HÜRKUŞ B ise entegre aviyonikler (HUD, MFD, INS/GPS, Görev Bilgisayarını kapsayan) konfigürasyonlara sahip olacak şekilde planlandı.

Savunma Sanayii İcra Komitesi 15 adet HÜRKUŞ-B yeni nesil temel eğitim uçağı alımı için 26 Aralık 2013’te TUSAŞ ile anlaşma yaptı. 2017’de ise Savunma Sanayi Başkanlığı ile TUSAŞ arasında Silahlı HÜRKUŞ Uçağı Geliştirme ve Seri Üretim Projesi imzalandı.

İlk testlerinin tamamlanmasının ardından 29 Ağustos 2013 tarihinde ilk HÜRKUŞ-A, TUSAŞ’ın Ankara’nın Kazan ilçesindeki tesislerinde, HÜRKUŞ-A’nın ikinci prototipi ilk uçuş testini 10 Eylül 2014’te, HÜRKUŞ-B ise ilk uçuşunu 29 Ocak 2018’de gerçekleştirdi. Hürkuş-B, Hürkuş-A'dan 100 kilogram daha hafif, hızlı, modern ve güçlü bir uçak olarak geliştirildi.

TUSAŞ tarafından geliştirilen Hürkuş-B’nin seri üretimi ve uçuş testleri tamamlanan ilk 2 uçağı, 2018 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda göreve başladı.

HÜRKUŞ-C, hafif taarruz ve silahlı keşif görevlerinin düşük maliyet ve yüksek hassasiyetle yerine getirebilmesi için geliştirildi.

HÜRKUŞ-C, 2017 yılında L-UMTAS füzesinin ilk atışını ve 2019 yılında TOGAN mühimmatının ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi.

TUSAŞ bugüne kadar 2 Hürkuş-A, 15 Hürkuş-B ve 1 Hürkuş-C olmak üzere toplam 18 adet yeni nesil Hürkuş uçağı üretti. Hürkuş-B'lerden 5'inin uçuş testleri halen devam ediyor.

Sahip olduğu EASA sertifikası ile diğer ülkelerde de uçuş yapabilme iznine sahip olan Hürkuş, hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada uçuşlar yaparak kendini tüm dünyaya tanıtıyor.

TUSAŞ’ı ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılı milli marka projelerinin artarak devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş 

Editör: Umut ACAR