Yeşil Kart Sigortası Nedir?

Yeşil kart sigortası, Yeşil Kart sistemine üye olan ülkelerde geçeli olan motorlu araç sigortasıdır. Yani bir anlamda trafik sigortasına ek olarak Türkiye dışındaki ülkelerde de karşı tarafın zararlarını ödeyen bir sigorta türüdür.

Yeşil Kart da uluslararası geçerliliği olan bir sigorta sistemidir.Karayollarını kullanan motorlu araçların karşı tarafa verdikleri hasarı güvence altına almak için sigorta poliçelerinin uluslararası geçerliliğinin olması gerekir.

Ülkemizde ilk olarak 1 Ocak 1953 tarihinde başlayan Yeşil Kart Sistemi’nin (Uluslararası Motorlu Taşıt Sigortası) amacı, araç kullanıcılarının seyahat ettikleri ülkelerde karşılaşmaları muhtemel zararlara karşı önlem almaktır.

Yeşil Kart Uygulamasında trafik kazaları hangi ülkede yaşanırsa yaşansın karşı tarafa verilen zarar karşılanır. Üstelik Yeşil Kart sahibi sürücüler, seyahat edecekleri her ülke için tekrar araç sigortası yaptırmak zorunda değildir.

 Yeşil kart sigortası hangi ülkelerde geçerlidir?

Yeşil Sigorta, Türkiye dahil 47 ülkede geçerli bir uygulamadır. Yeşil kart sigortası dünya çapında kaç ülkede geçerlidir.

Türkiye, Avusturya, Arnavutluk, Andora, Azerbaycan, Belçika, Bosna hersek, Bulgaristan, Beyaz Rusya, İsviçre, Kıbrıs, Çek cumhuriyeti, Almanya, Danimarka, İspanya, Estonya, Fransa, Finlandiya, İngiltere, Yunanistan, Macaristan, Hırvatistan, İtalya, İsrail, İran, İrlanda, İzlanda, Lüksemburg, Letonya, Litvanya, Malta, Fas, Moldova, Makedonya, Karadağ, Norveç, Hollanda, Portekiz, Polonya, Romanya, Rusya, İsveç, Slovakya, Slovenya, Sırbistan, Tunus, Ukrayna şeklindedir.

Yukarıda  sıraladığımız ülkelerde meydana gelebilecek herhangi bir kaza durumunda hem maddi hem de manevi olarak kendinizi koruma altına alabilirsiniz. Bu sebeple oldukça önemli bir sigorta türüdür. Yeşil  kart sigortası yapılmayan araçların yurt dışına çıkarılmasına izin verilmez.

Yeşil Kart Sigortasını Kimler Çıkartabilir?

Ermenistan'da Paşinyan artık istenmiyor! Ermenistan'da Paşinyan artık istenmiyor!

Yeşil kart sigortası çıkarttırmak istiyorsanız, yukarıda olan ülkelerin birine ait bir plakanızın olması yeterli olacaktır. Standart sigorta paketine bu şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu sigorta türüne sahip olmak için, trafik sigortası, ruhsat, poliçe fotokopisi yeterli olacaktır.

Editör: Habererk Com