Ünlü Yeşilçam oyuncusu Türker İnanoğlu, beklenmedik bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabında başsağlığı mesajı paylaştı. 

''Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu geçirdiği ani rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sevenleri olarak acımız büyük''.dedi

Türker İnanoğlu kimdir?

1957 yılında Tatbikî Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda öğrenciyken, Türker İnanoğlu, yönetmen yardımcısı olarak sinema alanına girdi. Ünlü yönetmenler Lütfi Ömer Akad ve Nişan Hançer gibi isimlere asistanlık yaparak tecrübe kazandı. 1959 yılında "Senden Ayrı Yaşayamam" adlı filmle yönetmenliğe adım attı.

1960 yılında kendi film yapım şirketi olan Erler Film'i kurdu. Türkiye'nin video ile tanışmasını sağlamak amacıyla 1979 yılında Ulusal Video Film Anonim Şirketi'ni kurdu. Bu şirketle birlikte Türkiye'de video kaset dağıtımını başlatarak önemli bir rol üstlendi.

1985 yılında Ulusal Radyo Televizyon Anonim Şirketi'ni kurarak televizyonculuk alanında da faaliyet göstermeye başladı. "İcraatın İçinden" adlı programı ile Türk siyasi tarihine ve televizyonculuğuna önemli katkılarda bulundu. Dönemin başbakanı Turgut Özal, bu programda hükümetinin icraatlarını kamuoyuna aktardı.

1994 yılında Türkiye'nin ilk özel televizyon kanallarından biri olan atv'yi kurdu. Ayrıca Beyoğlu'nda Atlas Sineması, Şişli'de Kent Sineması, Kavacık'ta Boğaziçi Sinemaları'nın da sahibiydi. 2005 yılında İstanbul'un Maslak semtinde Türker İnanoğlu Maslak Show Center'ı (TİM) açtı.

Özel hayatına gelince, İnanoğlu 1964 yılında oyuncu Filiz Akın ile evlendi ve bu evlilikten İlker İnanoğlu adında bir oğlu oldu. Daha sonra Filiz Akın'dan ayrılarak 1975 yılında Gülşen Bubikoğlu ile evlendi ve bu evlilikten Zeynep adında bir kızı oldu.

GQ Türkiye Yaratıcılık Ödülü'ne Serenay Sarıkaya layık görüldü GQ Türkiye Yaratıcılık Ödülü'ne Serenay Sarıkaya layık görüldü

Türker İnanoğlu, 2 Nisan 2024 tarihinde hastanede hayatını kaybetti.

Editör: Habererk Com