Bürokraside görev değişikliklerine gidildi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yapılan görevden alma ve yeni atamalarda dikkat çeken husus ise göreve yeni gelen bürokratların akrabalardan oluşması oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki görevden alma ise kulislerde çok konuşuldu.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla emekliye ayrılmak üzere iki aylık izne çıktı. Önder izindeyken Erdoğan'ın talimatıyla görevden alındı. Uzun yıllar bu görevde bulunan ve birçok bakanla çalışan Önder'in yerine ise Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl atandı. Önder'in görevden alınıp yerine yapılan atama kulislerde çok konuşuldu.

ÖNEMLİ GÖREVLERE AKRABALAR YERLEŞTİRİLDİ

Öte yandan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda Başkan Yardımcılığı’na, eski AKP milletvekili Murat Yılmazer’in oğlu Mustafa Yılmazer atandı. Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcılığı’na, AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar’ın kardeşi Abdulkerim Taşar getirildi. Öğretmen olan Taşar’ın önce Milli Eğitim Bakanlığı sonrasında da Devlet Malzeme Ofisi’ne geçişi sürecindeki hızlı yükselişi daha önce basında da haber olmuştu.

Editör: Yadigar Hanım