Türk sinemasının efsanevi ismi Filiz Akın sevenlerini korkuttu. Akciğerlerindeki rahatsızlık sebebiyle geçen hafta hastaneye kaldırılan usta oyuncu, 3 gün yoğun bakımda kaldı. Akın'ın son olarak yoğun bakımdan çıkarıldığı aktarıldı.

Türk sinemasının usta isimlerinden Filiz Akın, geçtiğimiz perşembe gecesi yoğun bakıma alındı. Tatil için Miami’de bulunan oğlu İlker İnanoğlu, sanatçının rahatsızlığını öğrenir öğrenmez ilk uçakla İstanbul’a döndü. Usta oyuncunun, akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle tedavi altına alındığı öğrenildi.

Günlerdir yoğun bakımda olan Filiz Akın'ın, son olarak yoğun bakımdan çıkarıldığı açıklandı.

Usta oyuncunun sağlık durumunun iyiye gitmesi üzerine odaya alındığı ve. bu hafta içinde taburcu edilmesinin beklendiği öğrenildi.

VASİYETİNİ AÇIKLAMIŞTI

2016'da İzmir 9. İleri Yaş Sempozyumu'na katılan Türk sinemasının usta oyuncusu Filiz Akın, nazofarenks kanserini nasıl yendiğini anlatmıştı.

Eşi eski Mit Müsteşarı Sönmez Köksal ile vasiyetlerini açıklayan Filiz Akın, "Yaşayacaksam kaliteli yaşayayım, eğer bağımlı olacaksam ve bitkisel hayata gireceksem öleyim. Eşimle birbirimize vasiyet ettik, eğer öyle bir durum doğar ve ötenazi hakkı tanınırsa bunu kullanma sözü verdik. Elbette beni hayata en çok bağlayan şey sevgi ve sizlerin duası" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim