Kameraların karşısına geçen Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 akademik yılı bahar dönemine ilişkin yaptığı açıklamada, 20 Şubat'ta uzaktan eğitime başlanacağına; nisan ayında ise hibrit öğrenim seçeneğinin yeniden ele alınacağını duyurdu.

20 ŞUBAT'TA UZAKTAN EĞİTİM BAŞLIYOR

Ön lisans, lisans ve lisans üstünde 2022-2023 akademik yılı bahar dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla bazı kararlar alındı.

Alınan kararlar nisan başı itibarıyla yeniden gözden geçirilecek, hibrit öğretim seçeneği de değerlendirilecektir.

Bahar döneminin 20 Şubat’ta uzaktan eğitimle başlatılmasına,

UYGULAMALI EĞİTİM YÜZ YÜZE DEVAM EDECEK

Eğitimlerine yüksek öğretimde uygulamalı eğitimler çerçeve yönetmeliği uyarınca devam eden programlardaki öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdürmelerine karar verildi.

Kayıt dondurma konusunda da bazı kolaylıklar getirildi. Yüksek öğretim programlarında kayıtlı olan ve talep eden öğrencilerin ilgili yüksek öğretim kurumlarınca bahar döneminde kayıtlarının dondurulmasına ve bu sürenin programın azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi.

FİNAL, BÜTÜNLEME, TEK DERS SINAV TARİHLERİ

Güz dönemi sınavlarına katılamayan öğrencilerle ilgili de karar aldık. 6 Şubat ve sonrasında 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz dönemine ait final, bütünleme, mazeret, tek ders sınavlarıyla yeterlik veya test sınavı olup katılamayanlar için ilgili yüksek öğretim kurulu tarafından belirlenecek ileri bir tarihte yapılmasına karar verildi.

İmkanların elverişli hale gelmesi durumunda yüz yüze eğitim olanakları da değerlendirilecektir."

Editör: Gökçe Sevim