Sokaklara bırakılan sahipsiz köpekler tehlike saçmaya devam ediyor. 

Pandemi ile  eve kapanan insanlar evcil hayvan sahiplenerek, bu sürecin psikolojik etkilerini azaltmaya  çalışırken, evcil hayvanlara çip takma zorunluluğu, kedi ve köpeklerin sokaklara bırakılmasına neden olmuştu. Başıboş ve aç bırakılan köpekler şimdi tehlike saçıyor.

Mersin'de de başıboş köpeklerin neden olduğu kazada bir motokurye hayatını kaybetti. Olay, Mersin'in Yenişehir ilçesinde meydana geldi. 3. Çevre yolu Jimnastik salonu karşısında ismi henüz öğrenilemeyen motosikletlinin karşısına  seyir halindeyken başıboş sokak köpeği çıktı. Köpeğe çarpmamak için manevra yapan motosiklet sürücüsüne, iki araç çarptı. Yere düşerek savrulan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri çağırılırken, kurye olduğu öğrenilen motosikletli bütün müdahalelere rağmen olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazaya neden olan köpeklerin sokaklara başıboş bırakılmasına tepki gösteren vatandaşlar, belediyelerin sürüler halinde gezen ve aç kaldıkları için büyük tehlike oluşturan başıboş köpeklerini toplamasını istedi.

Editör: Yadigar Hanım