Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sacit Günbey seçim değerlendirmesi hakkında 12punto.com.tr’den Kübra Karasu’ya konuştu.

"Daha fazla yeri alabilirdik. Öyle bir imkan vardı diye düşünüyordum ben şahsen. Fakat çok olumlu karşıladık tabii ki, güzel bir sonuç elde ettik. Beş yıldır çalışmanın karşılığını almış olduk. Hamd ediyoruz rabbimize, çok şükür diyoruz." Diyerek daha fazla başarı hedeflediklerini vurgulayan Günbey, "Çünkü beş yıldır, teşkilatlanmamızı çok güzel şekilde tamamladık. Teşkilatlarımızdan seçim müşahitlerine kadare seçime hazır vaziyetteydi. Böylece çalışmalarımızın karşılığını aldık. Çalışınca Cenab-ı Allah da yardım eder millet de oy verir. Yani iyi bir seçim stratejizi izledik. Genel başkanımız bütün imkansızlıklara rağmen gidebildiği bütün vilayetlere gitti. Helikopteri olmadığı halde uçakla veya kolay ulaştırma araçları kullanmadan hemen hemen hiçbir gününü boş geçirmeden gezdi. Dolayısıyla beklentimiz bütün ülkede yüksekti yani."

"CHP TABANINDAN DA OY ALMIŞ OLABİLİRİZ"

Yerel seçimlerde YRP'nin AKP'ye kaybettirip CHP'ye kazandırdığı yorumlarına Günbey şöyle cevap verdi:

"Oylarımızın tamamının AKP'den geçtiğini söyleyemeyiz. Çünkü seçime katılım çok yüksek değildi. Ülkenin %22'si seçime katılmamış. En azından % 4 civarında da iptal edilen oy var. Dolayısıyla toplumun oy veren kesiminin %25'inden fazlası oylarını sandığa yansıtamamışlar. Yansıtamayanlar AKP seçmeni olabilir. Yani biz sadece AKP'den oy almış değiliz.

Partilerden oy almışız. Mesela bizden sonra daha düşük oranda oy alan partiler küçülmüşler ve kırk yıllık elli yıllık partiler cüzi oylar almışlar. Bunlardan da oy almış olabiliriz. CHP tabanından da oy almış olabiliriz. Yani milletin teveccühünü kazanmışız biz. Bütün kesimlerden oy almış olabiliriz.

“AKP’YE KAYBETTİRMEK İÇİN ÇALIŞMA YAPMADIK”

Günbey, AKP'ye kaybettirmek için aday çıkardıkları iddiasıyla ilgili şöyle konuştu:

"Biz siyasi partiyiz. AKP'ye kaybettirmek için çalışma yapmış değiliz. 5 yıl önce bir program çerçevesinde siyasi hayata katıldık. AKP'yi veya başka bir partiyi hedef alarak kurulmuş bir parti değiliz. Zaten ideolojisi ve temel siyasi misyonu olan bir partiyiz."

AKP’nin, YRP’nin şartlarını kabul etmesi halinde partinin aday çıkarıp çıkarmayacağı sorularına Günbey şöyle cevap verdi:

“PSİKOLOJİK BASKI YAPTILAR”

Onlar çok baskı yaptılar, çok aşırı psikolojik baskı yaptılar. Toplum üzerinde ve parti üzerinde sürekli gerilim oluşturdular. Genel başkanımız da madem bu kadar ısrarcısınız hadi bakalım şunları yapın da görelim dedi. Yapmadılar yapsalardı belki bu şartlar yerine gelseydi biz de adaylarımızı çekebilirdik. Bunlar toplum için dünya için barış için olumlu şartlardı. Dolayısıyla bu şartları yerine getirebiliyorsanız buyrun yapın denildi.

“ÇOK BASKI OLUNCA ADAYIMIZI AÇIKLADIK”

Hükümetin amacının iyi şeyler yapıp oy almak olmadığını söyleyen Günbey, son olarak şunları kaydetti:

Can Atalay’ın odasına İYİ Partili isim yerleşti Can Atalay’ın odasına İYİ Partili isim yerleşti

“Zorla almak için psikolojik olarak bizi güçsüz hale düşürmek istiyorlardı. Onları yapmayınca zaten seçime girmiş olduk. Biz şartlı seçime girmedik, şunu yaparsanız gireriz bunu yaparsanız girmeyiz gibi bir şartlandırma olmadı. Çok baskı olunca, üzerimizde gerilim oluşturulunca adayımızı açıkladık. Hatta bir takım insanlar televizyona çıkarılıyor. Onlar nasıl bulundu nasıl çıkarıldı o da ayrı bir konu. Bu insanlar adeta tabanımıza bir mobbing oluşturdular.”

Editör: Habererk Haber Merkezi