İstanbul ve Eskişehir'de yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Etkin Haber Ajansı'na (ETHA) yönelik 30 Nisan'da operasyon düzenlenmişti. Operasyonlarda gözaltına alınan 7 kişi dün gece tutuklandı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda yakalanan zanlılar, Yunus Emre Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Tutuklananlar arasında Yeşil Sol Parti Eskişehir 3. sıra milletvekili adayı Müslüm Koyun, İstanbul 1’inci bölge 16’ncı sıra adayı Burcu Ayyıldız ve İzmir 1’inci bölge 8’inci sıra adayı Arefe Meryem Yıldırım, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve ETHA editörü Nadiye Gürbüz de bulunuyor.  Gözaltına alınan 7 kişiye ev hapsi verilirken, 9 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

8 MART, 1 MAYIS VE ONUR EYLEMLERİNE KATILMAKLA SUÇLANIYORLAR!

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar; 8 Mart, 25 Kasım, 1 Mayıs ve Onur Yürüyüşü eylemlerine katılmak, organize etmek, bu eylemlerin hazırlıklarını Polen Gençlik Evi'nde yapmak ve atölyeler düzenlemekle suçlanıyorlar.

Editör: Yadigar Hanım