"Türkiye'nin de taraf olduğu 1968 tarihli Viyana Karayolu Trafik Sözleşmesi'ne getirilen değişikliklerin Yunanistan tarafından kabul edilerek 10 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandığı Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından resmi makamlarımıza bildirilmiştir. Sözkonusu değişiklikler çerçevesinde; aşağıda kayıtlı belgelerin, hamilleri Yunanistan'da daimi ikamet etmemek şartıyla geçerlilikleri Yunan makamlarınca tanınmamaktadır.

ABD ve Ukrayna arasında diplomasi trafiği! ABD ve Ukrayna arasında diplomasi trafiği!

Türkiye'den Yunanistan'a özel araçları ile gidecek olanlara uluslararası ehliyet alma zorunluluğu hala yürürlükte. 1 Ocak 2015 itibariyle değişecek ehliyetlerle birlikte Türk ehliyetleri artık Yunanistan'da da geçerli olacak. Böylece Yunanistan'a gidecek olan Türkler 2015 için bir yıllık bedeli 410 TL olan uluslararası ehliyet edinme zorunluluğu devam ederken  Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye'nin de taraf olduğu 1968 tarihli Viyana Karayolu Trafik Sözleşmesi'ne getirilen değişikliklerin Yunanistan tarafından kabul edilerek 10 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandığı Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından resmi makamlarımıza bildirilmiştir. Sözkonusu değişiklikler çerçevesinde; aşağıda kayıtlı belgelerin, hamilleri Yunanistan'da daimi ikamet etmemek şartıyla geçerlilikleri Yunan makamlarınca tanınacaktır ifadesi boşa düşmüş oldu.

Editör: TE Bilişim