Ticaret Bakanlığı'ndan önemli bir duyuru: Yurt dışından alınan ikinci el cep telefonlarının Türkiye'ye girişi artık yasak. Yeni düzenlemeye göre, gümrük vergisi ödenmiş olsa dahi, ikinci bir cep telefonunun ülkeye sokulması mümkün olmayacak.

Yasaklama Nedeni Nedir?

Bu yeni kuralın amacı, muafiyet hakkını aşarak getirilen cep telefonları nedeniyle yaşanan vergi kaybı ve kaçakçılığın önüne geçmektir.

Kaç Adet Cep Telefonu Getirebilirim?

Yolcular, yabancı misyon mensupları dışında, üç yıllık süre zarfında yalnızca bir adet cep telefonu getirebilirler. Bu telefonun yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılabilmesi ve gümrük vergisinden muaf tutulabilmesi için kişisel eşya olarak kabul edilmesi gerekmektedir.

Muafiyet Sınırını Aşan Telefonlar Ne Olacak?

Enver Altaylı'nın FETÖ'den yargılanan damadı hakkında yeni gelişme Enver Altaylı'nın FETÖ'den yargılanan damadı hakkında yeni gelişme

Eğer yolcular, muafiyet sınırını aşan cep telefonlarıyla ülkeye girerlerse, bu telefonlara gümrükte el konulacak ve iki kat gümrük vergisi ödenmesi sonrasında sahiplerine iade edilecektir.

Yasak Kalıcı mı?

Evet, bu yasak kalıcı bir düzenlemedir. Yolcular, bundan böyle gümrük vergisi ödemelerine rağmen ikinci bir cep telefonu getiremeyecekler.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

Yolcuların yanlarında hediyelik eşya olarak veya posta/hızlı kargo yoluyla cep telefonu getirmeleri de yasaktır.

Muafiyet sınırını aşan cep telefonlarının IMEI numaraları, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na bildirilecektir.

Yolcular, muafiyet hakkını aşan cep telefonlarını üç ay süreyle gümrük depolarında muhafaza edebilir ve bu süre zarfında yurt dışına çıkacakları zaman geri alabilirler.

Kaynak: Haber Merkezi