Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde etkili olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından, AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre yıkılan 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yapımının prosedüre uygunluğu tartışma konusu oldu. Depremin ardından bölgede lüks siteler yapan müteahhitlerin kaçarken yakalanması ise inşaat sektörünü yeniden tartışmaya açtı.

Gazeteci Zafer Arapkirli, kaçan müteahhitlerin suç ortağının TBMM'de olduğunu savundu. Arapkirli, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, depremle ilgili önerileri yıllardır reddeden vekillere sert çıkarak, "Onlar da suç ortağı değiller mi?..." diye sordu. 

Duruma isyan eden Zafer Arapkirli paylaşımında, "Sadece müteahhitler mi? Yıllardır, TBMM'de, her "Deprem araştırılsın, nedenleri araştırılsın, depremi önlemek için önlemler gözden geçirilsin, tartışılsın" dendiğinde, ellerini kaldırıp "hayır" diyen iktidar (koalisyon) milletvekilleri ne olacak? Suç ortağı değilller mi?" ifadelerini kullandı.

Arapkirli'nin paylaşımına beğeni ve yorum yağıyor...

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve çevre illerde de etkisini gösteren deprem ile birlikte tüm Türkiye'de yas ilan edildi ve herkes seferber olup gerek deprem alanlarında gerekse de bulundukları bölgede depremzedeler için tek bir yürek oldu.  

Depremin ardından 8. gün. 10 ili yıkan depremde ölü sayısı 29 binin üzerinde... Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken vatandaşlar yeterli olmayan insan gücü ve koordine edilmeden dağıtılan yardımlar sebebiyle isyanda.

58 ÖNERGE REDDEDİLDİ

2003 yılından bu yana deprem ile ilgili 58 araştırma önergesinin AKP ve iktidar oylarıyla reddedildi.

Ek olarak Marmara Depremi sırasında o zamanki hükümetin deprem toplama alanı yaptığı 496 yerin 419'u ranta açıldı ve AVM'ler yapıldı.

6 Şubatta ülkemizde yaşanan deprem felaketinde, depremin yaşandığı Hayat, Kahramanmaraş ve diğer şehirleriminiz alt üst olmasının en büyük nedenlerin birisi de ihmaller ve alınmayan önlemler. 

Editör: Yadigar Hanım