Yaman, "Savaşın iki kaybedeni Ukrayna ve Ülkemiz olacak. Ukrayna topraklarının en az yarisini kaybedecek. Bizde ekonomik kriz toplumsal kaosa evrilerek derinleşecek" dedi.

Ukrayna'yı ateş altına alan Rusya, dünyaya adeta tehditler savurmaya devam ederken, dünya ülkeleri açıklamalarla yetinmeyi sürdürüyor.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aslan Yaman, söz konusu durumla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

"KRİZ TOPLUMSAL KAOSA EVİRELEREK DERİNLEŞECEK"

Yaman sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Savaşın iki kaybedeni Ukrayna ve Ülkemiz olacak. Ukrayna topraklarının en az yarisini kaybedecek. Bizde ekonomik kriz toplumsal kaosa evrilerek derinleşecek.

"6 BÜYÜK DEMİR ÇELİK TESİSİ ELE GEÇİRİLDİ"

Ruslar Don havzasındaki önemli Mariupol şehrine girerek oradaki 6 büyük demir çelik tesisini ve havzadaki kömür-demir ve elektrik üretiminin tamamini ele geçirmiş oldu. Azak’taki 3 önemli limandan sadece Gelincik Limanı kaldı. Kerç‘i kontrol altına alarak Karadenize kapattı.

"HARKIV ADIMININ DOĞRUDAN BİZE OLDUĞU ÇOK AÇIK"

İşin bir başka kritik noktası İHA-SİHA sistemlerimizin ve Altay tanklarının motorları Harkiv’de üretiliyor. Bu şekilde batının bize uyguladığı ambargoyu aşabilmiştik. Rusların ilk hedeflerinden biri ise Harkiv.

Harkiv adımının doğrudan bize olduğu çok açık.

"NASIL DENGELENECEK BUNLAR?"

"Ya Rusyadan ithal ettigimiz milyonlarca ton tahıl,orman ürünü, hayvan yemi, rafine edilmemiş ayçiçek yağı, et ve canlı hayvan. Her iki ülkeden gelen milyonlarca turist ve en onemlisi devasa boyuttaki hidrokarbon kaynağı. Veya önemli bir ihracat geliri. Nasıl dengelenecek bunlar?"

Editör: TE Bilişim