CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, TVNET'te katıldığı “Sert Sorular” programında gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'ün sorularını cevaplandırdı. Beko, kızları ve damatlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kadrolu olarak çalıştıklarına yönelik "Başka çalışacak yer yok muydu İzmir'de?" sorusuna verdiği cevapta, çocuklarının partisinin yönetimindeki bir belediyede çalışmasını şu ifadelerle savundu:

"Ben milletvekiliyim. Benimle biraz Meclis'te beraber olursak görürsünüz, Meclis'te o kadar çok işsiz genç arkadaşımız geliyor ki... '80 puan aldık, 100 puan aldık, maalesef mülakatta elendik, mülakatta elendik, mülakatta elendik...' O kadar çok gencimiz mülakatta eleniyor ki. Bu çocuklarımız işsiz dolaşıyorlar. Ben Kani Beko'yum. Türkiye beni tanıyor. DİSK'e bağlı sendikalarda 45 yıl sendikacılık yaptım. Sol gelenekten geliyorum. Sol gelenekten gelen lider ve önder konumundaki arkadaşlarımızın çocuklarını kamuda kolay kolay işe almazlar. Bize karayolları, hava yolları, deniz yolları, şeker fabrikaları, yani kamu, özel idareler bize kapalı. Bizim çocuklarımızın buralara girmesinin zaten imkanı yok. İki çocuğum var, bunların da çocukları var. Hayatlarını sürdürmeleri lazım. Nasıl yapacağız bunu?"

ZAFER PARTİSİ İL BAŞKANI TUNCA’DAN SERT TEPKİ

Kani Beko’nun sosyal medyada da yayılan açıklamasına Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Ege Tunca’dan sert tepki geldi. Tunca, Milletvekili Beko’nun sözlerinin yer aldığı videoyu paylaşarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki kızını ve iki damadını kadrolu işe aldırdığını utanmadan söyleyen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, senin AKP’li talancılardan ne farkın var?” diye sordu.

Editör: Yadigar Hanım