Şehirlioğlu, tepkisini Türk Tabipler Birliği önünde yaptığı açıklama ile gösterdi. Şehirlioğlu, “Zafer Partisi olarak terör örgütü PKK’nın adeta sözcülüğünü yaparak şerefli ordumuza leke sürmeye çalışan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı esefle kınıyoruz. Vatanımızı asla böldürmeyeceğiz” dedi.

"TABİP ODALARI İSTİFA BİLDİRİSİNİN ALTINA İMZA ATMALIDIR"

"Atatürk çizgisindeki bir Türk milliyetçisi hekim olarak açıklama yapıyorum" diyen Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, şunları söyledi:

“Tüm tabip odalarımızın bir kısmının katılmadığı Şebnem Korur Fincancı’yı istifaya davet eden bildirinin altına imza atmalarını bekliyoruz. TTB tarafını adına yakışır bir biçimde Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından ve bekasından yana seçmelidir. Türk Silahlı Kuvvetleri vatanımızı ve milletimizi içerden ve dışarıdan gelecek her türlü tehlikeye karşı fedakârca korumaktadır. Bu iç ve dış güçler Türkiye üzerinde oyunlarını oynarken en önemli gücümüz olan TSK’nın içerisine sızarak onu yıpratmaya, yaralamaya dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin gücünü kırmaya çalışmışlardır. Bunda da en büyük rolü FETÖ, PKK ve yandaşları üstlenmiştir. Başarmışlar mıdır? Hayır, başaramamışlardır. Türk milleti olarak bu mihrakların üstesinden geliyoruz ve gelmeye devam edeceğiz.”

TTB 1953 yılında Türkiye halkının sağlığını korumak, geliştirmek ve herkesin kolay ulaşabileceği kaliteli ve uygun maliyetli sağlık hizmeti için çalışmak, meslek ahlakını en iyi şekilde korumak, tıp eğitiminin her alanında söz söylemek, hekimlik mesleğinin çıkarını her platformda dile getirmek ve mesleğin üyelerinin maddi, manevi haklarını korumak için kurulmuştur. Bugün bunları yapıyor mudur? İnanın, tartışılır. TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın TTB Başkanı sıfatıyla yaptığı siyasi ve ideolojik açıklama ile hekimlik mesleğini korumak amacıyla kurulan mesleki kamusal kuruluşun amaçları dışına çıkılmıştır.’’

‘’HEKİMLİK MESLEĞİNE ZARAR VEREN BU AÇIKLAMAYI KINIYORUZ’’

Tüm Tabip Odalarını bu yanlıştan dönmek üzere başta Şebnem Korur Fincancı ve bu zihniyetteki tüm üyelerini istifaya davet eden Prof. Dr. Şehirlioğlu, “Ne demiştir? TSK’nın kimyasal silah kullandığı gibi bir ithamla adeta kanlı terör örgütü PKK’nın sözcüsü gibi davranmıştır ve buna HDP ve Atatürk’ün partisi olduğunu ifade eden CHP’den Sezgin Tanrıkulu eliyle destek gelmiştir. Şu ana kadar hiçbir düzeltme ve geri adım atılmamıştır. Bu partilere Meclis’te ilk gün ettikleri yemini hatırlatmayı düşünüyorum. Amacının dışına çıkıldığı gibi siyasi ve ideolojik söylemleri ile TTB her çıkışında hekimlik mesleğine zarar vermektedir. Bu sebeple hekimlik mesleğine zarar veren bu açıklamayı kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım