Zafer Partisi Genel Muhasibi Seyit Yücel açıklama yaptı.

Yücel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye ekonomisi zor bir dönemden geçmektedir. Siyasal iktidarın yanlış politikaları ile sarı muhalefetin beceriksizliği, ülkeyi hem ekonomik hem sosyal hem de siyasal anlamda bir darboğazın eşiğine getirmiştir. Zafer Partisi olarak; ülkemizi hem iktidarın yanlış politikalarından hem de sarı muhalefetin beceriksizliklerinden kurtaracağız.

İktidar ve sarı muhalefet ülkedeki fakirlikten, yoksulluktan, işsizlikten, gelir dağılımındaki uçurumun nasıl açıldığından habersiz, bir kısmı saraylarında bir kısmı da sırçalı köşklerinde oturmakta, çözüm üretememektedir.

Türkiye ekonomik anlamda iktidar ve sarı muhalefetin işbirliği ile adım adım darboğazlara itilmektedir. AKP hükümetleri tarafından millete ait olan kamu fabrikaları, arazileri, kurum ve kuruluşları bir bir satılmış ve hatta kapatılmıştır. AKP hükümeti bunlarla yetinmemiş ülkeyi iç ve dış borç batağına götürmüştür. Elde edilen özelleştirme gelirleri ve yapılan borçlanmalar, yandaş beşli çeteye ve diğer yandaşlara çil çil dağıtılmıştır.

Ülke ekonomisi üretimden uzaklaştırılmış, ithal mallarına açık hale getirilmiştir. Ülke AVM’ler ekonomisine dönüştürülmüştür. Türk İnsanı işsiz ve sosyal yardımlara muhtaç hale getirilmiştir. Buna karşılık ülkemiz, milyonlarca Suriyeli ve Afgan sığınmacı/kaçağın konakladığı bir ülke haline getirilmiştir.

AKP hükümeti, bugün kendi vatandaşımıza vermekten kaçındığı 80 milyar doları Suriyeliler için harcamıştır. Türk vatandaşının ise gelirleri azalmış, refahı düşmüş, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiştir.

Vatandaşlarımızın hayat pahalılığı altında ezilmesine seyirci kalınmıştır. Vatandaşlarımız sürekli borçlandırılmış ve sürekli olarak bankalara muhtaç bırakılmıştır. Vatandaşlarımızın gelecekleri ipotek altına alınmıştır.

Tarım ve sanayi sektörü, yabancı üreticilerin insafına bırakılmıştır. Tarım arazileri, bir bir konut veya başka alanlara dönüştürülmüş, çiftçi toprağına küstürülmüştür. Tarım ve sanayi üreticileri bir taraftan yüksek maliyetler altında ezilmiş, bir taraftan da ekonomide kötü gidişatın sorumlusu ilan edilmiştir.

Sürekli olarak açıklanan yüksek büyüme oranlarına rağmen artan ülke geliri yandaş sermayeye, yandaş medyaya aktarılmış vatandaşlarımıza yansımamıştır.

Zafer Partisi olarak bu gidişatı durduracağımıza söz veriyoruz. Çiftçimizin, sanayicimizin, esnafımızın, memurumuzun, işçimizin yanında olacağımıza; gençlerimizin endişelerini ortadan kaldıracağımıza ve onların çıkarlarını sonuna kadar koruyacağımıza söz veriyoruz.

Zafer Partisi olarak, hem iktidardan hem de sarı muhalefetten hesap soracağımızı açıkça ifade ediyoruz.

Seyit Yücel Zafer Partisi Genel Muhasibi

Editör: TE Bilişim