Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Üsküdar’da kurmaca sokak röportajında söylediği sözlerle gündeme gelen Suriyeli Ahmet Kanjo’nun Saray’da ağırlanmasına tepki gösterdi. Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya'da bir Suriyeli tarafından yüzüne kezzap atılan Türk çocuğunu geçmiş olsun demek için bile aramazken, Suriye'li çocuğun sarayda ağırlanmasını "Bulgaristan'dan Türkler gelmesin diyen Erdoğan, Suriye'den Arap getiriyor. Hiçbir şüpemiz yok, Erdoğan Türklerden nefret ediyor!" sözleriyle eleştirdi.

İstanbul Üsküdar’da yapılan bir sokak röportajında 17 yaşındaki Suriyeli Ahmet Kanjo, çevredekilerin ülkedeki Suriyeli olaylarına tepkilerine karşı “Kimim ben? Ben bir insanım!” diyerek tepki göstermiş, Suriyeli Kanjo, kurmaca röportajın ardından kahraman gibi gösterilmişti. Olayın ardından Suriyeli Ahmet Kanjo, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Mustafa Akış, Kanjo ve babasını Saray’da kucaklayarak karşıladı. Konyalı olan Akış'ın kendi memleketinde yüzüne kezzap atılan çocuğu görmezden gelip, Suriyeli Kanjo'yu ağırlaması ise tepkilere neden oldu.

SIĞINMACI SORUNUNU SÜREKLİ GÜNDEME GETİREN ÖZDAĞ, ERDOĞAN'A TEPKİ GÖSTERDİ

Suriyeli gencin Saray’da ağırlanmasına tepki gösteren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Konya’da Suriyeli hırsızlar tarafından yüzüne kezzap atılan çocuğu hatırlatarak, "Kezzap atılan Türk çocuğuna 'geçmiş olsun' demek için telefon bile edilmezken, sokakta tartışmaya giren PROJE Suriyeli Saray’da kucaklanıyor. 'Bulgaristan’dan Türkler gelmesin' diyen Erdoğan, Suriye’den Arap getiriyor. Hiçbir şüphemiz yok, Erdoğan Türklerden nefret ediyor!" ifadelerini kullandı.

Konya'da 5 Haziran tarihinde kendisini gasp etmek isteyen Suriyeliye parası olmadığını söyleyen çocuğun suratına kezzap atılmış ağır yaralanan çocuğa devlet sahip çıkmamıştı. Yandaş medya ise yaşanan skandalı yalanlamak için olayı çarpıtarak haber yapmıştı.

Editör: Yadigar Hanım