Habererk / Haber Merkezi

Gazeteci Sebahattin Önkibar, Youtube kanalında gündemi sarsan bir iddiayı ortaya attı.

Önkibar iddiasında Aslı Baykal’la Ümit Özdağ’a parti kurun teklifinin Saray’dan geldiği belirtti.

Özdağ’ın bu teklife çok sert bir yanıt verdiği Önkibar iddiasının devamında söyledi.

Önkibar’ın açıklamaları şu şekilde:

“BEN HİÇ KİMSENİN MAŞASI, UŞAĞI, DOLGU MALZEMESİ OLMAM”

“Bugün aktaracağım bir başka bilgi; siyasi iktidarın seçim kazanma adına nelere müracaat ettiğini gösteren bir teklif olacak. Hep söylüyorum; Erdoğan’ın sandık başarılarında siyaset mühendislikleri çok rol oynamıştır. Cem Uzan’ın tasfiye edilmesinden 2007’de Mehmet Ağar’la Erkan Mumcu’nun sindirilmesini de Devlet Bahçeli’nin AKP yanında saf tutmaya mecbur edilmesine kadar pek çok mühendislikler bunun net örnekleridir. An itibariyle de CHP ve ona mensup Cumhurbaşkanı adayını vurmak ve olumsuz etkilemek için oyun içinde oynanıyor ki Muharrem İnce’yle Mustafa Sarıgül’ün parti kurmalarını buna yorumlayanlar var.

İşte yakın geçmişte bu çerçevede yapılan bir başka girişimi aktaracağım. Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’a parti kurdurmak istediler. Lakin birikimsizliği ve tecrübesizliği dikkate alınarak yanına eş başkan olarak deneyimli ikinci bir ismi düşündüler. O deneyimli isim ise, Milliyetçi ve Ulusalcı tabanda karşılığı olan Profesör Ümit Özdağ’dır. Bu şekilde ikili bir yapı yani eş başkanlıkla CHP’nin Atatürkçü kesimine hitap edilecek ve mevcut CHP yönetimine muhalefet edilecekti ki bunun için ciddi bir bütçe hazırlanmıştı.

Projeyi Aslı Baykal, hemen kabul etti. Ancak Profesör Ümit Özdağ, ‘Siz şaka mısınız dalga mı geçiyorsunuz, beni başkalarıyla karıştırdınız herhalde. Ben hiç kimsenin maşası, uşağı, dolgu malzemesi olmam.’ Diyerek anında karşı çıktı.

Ümit Özdağ, bundan sonra malum kendi partisi olan Zafer Partisi’ni kurdu.

Özdağ’a bu teklifi yapan isim ise sürekli ekranlarda olan ünlü bir kamuoyu araştırmacısı. “

Editör: TE Bilişim