Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, partisinden istifa etti. Taşkaya, istifasını sosyal medya hesabından yaptığı payaşımla duyurdu. 

Taşkaya açıklamasında, "Geçmişte ZAfer Partisi divan kurulundan istifa etmiş olduğum gibi, partiye olan inancım kalmadığı, mahallesinde muhtar bile olamayacak kişilerle aynı havayı solumamak için, gerekli açıklamaları sonra yapacağım mahfuzuyla gördüğüm lüzum üzerine Zafer Partisi'nden istifa ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sağ kolu olarak bilinen Adem Taşkaya, İYİ Parti ve CHP nin gizli anayasa çalışması yaptıklarını ortaya çıkararak Türkiye’de adını duyurmuştu.

Taşkaya ayrıca, avukat Jiyan Tosun'u, Taksim'deki bombalı saldırı üzerine yaptığı bir paylaşım nedeniyle hedef göstermiş, paylaşımı sonrası ölüm tehditleri alan Jiyan Tosun, suç duyurusunda bulunmuştu.

Taşkaya ise Tosun'u hedef göstermesini "Telegram gruplarında dolaşıyordu ben de oradan görüp paylaştım. Yanlış olduğunu anlayıp silmek istedim, bant genişliği daraltılınca silemedim" sözleriyle savunmuştu. 

Savcılık, Taşkaya'nın, “sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret, kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçlarından cezalandırılmasını istemişti. Davanın ilk duruşması, 30 Mayıs'ta görülecek.

Editör: Yadigar Hanım