Prof.Dr. Gürel, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in bu aşamada Suriye’ye gitmesini “hükümetler arası görüşme sürerken öne geçip pişmiş aşa soğuk su katma işgüzarlığı” olarak nitelendirdi.

KRT TV’de Semra Topçu’nun “Haftanın Panoraması” programında Gürel’e yönelttiği soru ve yanıtlar özetle şöyle:

PERİNÇEK'İN ARABULUCULUK HÜVİYETİ VAR MI?

"Doğu Perinçek’in “Aracılık görevi olmayacak, gideceğiz görüşeceğiz” diye açıklama yaptığı sırada zaten bakan düzeyinde görüşme yapılmıştı: bakanlıklar arası görüşmeler devam ediyordu. Üstelik Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi’den dönerken açıklama yapıp Suriye ile üst düzeyde görüşmeler yapılabileceğini de söylemişti. Sonra da yeni haberler geldi. Putin’in Erdoğan’a Suriye yönetimiyle görüşüp sorunları ele almayı tavsiye ettiği, bu konuda adımların atılacağı anlaşıldı.

Doğu Perinçek’in Şam’a gideceği açıklamasından sonra ben de açıklama yapma gereği duymuştum. Hükümetler görüşürken önüne geçme çabası pişmiş aşa soğuk su katma işgüzarlığı olabilir."

ESAD VE ERDOĞAN ŞİÖ'DE BİR ARAYA MI GELECEK?

"Erdoğan dedi ki, ben Şanghay İşbirliği toplantısına Putin tarafından davet edildim. Bugün gündeme geldi ki, Şanghay İşbirliği Örgütü’nün Özbekistan’da yapacağı toplantıya Esad da Putin tarafından davet edilmiş. Dolayısıyla hem Erdoğan hem Suriye meşru yönetiminin başındaki Esad çağrılıyor. Umut verici bir gelişme. Bir araya gelebilirler."

Editör: Habererk Habererk