Zafer Partisi’nden seçim güvenliği hamlesi geldi. Vatandaşlık verilen sığınmacıların oy kullanamaması için kanun teklifi verildi.

Zafer Partisi, 900 bin Suriyeliye vatandaşlık verilerek, 2023 seçimlerinin sonuçlarının değiştirilmesi girişimini durdurmak için TBMM’ye Kanun Değişikliği Önerisi vererek, “Vatandaşlığa geçen yabancıların 10 yıl süreyle oy kullanamaması”nı teklif etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın bir süre önce gündeme getirdiği “2023 seçimlerinin sonuçlarını değiştirmek üzere 900 bin Suriyeliye vatandaşlık verildiği” bilgisinin ardından, resmi gazetede yayımlanan kararnameyle vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılması Zafer Partisi’ni harekete geçirdi.

Seçme ve seçilme hakkının, 250 bin dolarlık yatırımla kazanılmasının, Türk milletinin haklarının gasp edilmesi anlamına geldiğini savunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul Milletvekili sıfatıyla TBMM’ye Kanun Değişikliği teklifinde bulundu.

5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun vatandaşlık verilmesini düzenleyen 11. Maddenin B, H, I, J bentlerine ilaveler yapılmasını öneren Özdağ; oy kullanılmasını düzenleyen 43. Maddenin de“Sonradan kazanılan vatandaşlık hakkına sahip olanlar, Türkiye’de en az 10 yıl süre ile yasal oturma şartları çerçevesinde yaşamadıkça, Türk tarihi ve devleti hakkında bilgi sahibi olmadıkça, dil, tarih, anane, görenekler ve kültür gibi temel hususları içeren konular ile vatandaşlık bağlılık yemininde belirtilen sadakat konusunda yapılacak değerlendirmeleri başarı ile geçmedikçe oy kullanamaz.” Şeklinde değiştirilmesini teklif etti.

Editör: TE Bilişim