Yarın Seçim Olsa Partilerin Alacağı Oylar Yarın Seçim Olsa Partilerin Alacağı Oylar

Mavi Karadeniz'de Gecenin Tartışması, Milli Dalga  programında Gizem Fidan Muharrem İnce CHP’ye döner mi ya da Ümit Özdağ, İnce’ye teklif götürür mü konusunu konukları Habererk Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk, Gazeteci Ramazan Akgün, E.Ocak Başkanı Av. Mehmet Taşdelen ve Sabri Şenel ile değerlendirdi.İddiaya göre  Memleket Partisi,Zafer partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti ile bir ittifak görüşmesi sürekli gündemdeydi hatta Muharrem İnce ben kimsenin yedek adayı değilim diyerek dört partinin olduğu WhatsApp grubundan da çıkarak o ittifaktaki pozisyonunuza noktalandırmıştı.Ümit Özdağ,madem Akşener'e barışalım diyor önümüzdeki süreçte Muharrem İnce'ye de böyle diyebileceği iddiaları kulislerde konuşuluyor.

Habererk Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk'e Ümit Özdağ Muharrem İnce'ye de işbirliği teklif edecek mi sorusu yöneltildi.

İsmail Türk;Ben Muharrem İnce'yi severim geçmişte ufak bir restleşmemiz olmuştu, şahsım için o bana değil Ümit Özdağ’a muhalefet ediyor diye belirtmişti. Ben Genel Başkan yardımcısı iken divanda Muharrem İnce ile yapılacak ittifaka bir kayıt koymuştum. O da şuydu; Diyarbakır'a gittiğinde Parti örgütü Muharrem İnce’yi Kürtçe pankartlarla karşılamış ve orada seçim Kürtçe propagandalarla yapılmıştı.Bu konuda bir özeleştiri getirmedikçe ben bu ittifaka karşı oy kullanmıştım.Konu, Muharrem İnce’nin vatanseverliği, çalışkanlığı ve adaylığı sırasında ki performansına gelirse bu anlamda hafife alınacak biri değil.Ümit Hoca, Muharrem İnceye teklif götürür mü , götürebilir.Ümit Hoca da şöyle bir özellik var,Ümit hoca yaptığı işe ne adına yapıyorsa, bunu kinle,husumetle ya da duygularla götürmüyor.O alana hizmet edecek her şeye kapıları aralamaya biliyor esneyebiliyor ,bunu yakından biliyorum .Muharrem İnce’ye böyle bir teklif götürürse ne olur ,Muharrem İnce Böyle bir ittifakın büyükşehir adayı olursa bence çok sürpriz sonuçlar ortaya çıkar ve hatta önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimini belirleyecek bir hamle de olabilir. Bunlar olmayacak şeyler değildir ,bence de olmalı. Eğer Muharrem İnce böyle bir teklifi kabul ederse,kendisi de Büyükşehir Belediye adayı olup Başkan da olursa küçümsemeyin, inanın Türkiye'de Önümüzdeki dönem öyle ya da böyle siyasi kartlar yeniden karılacak,yeniden dağıtılacak. Çünkü doğal şartlarda siyasette tasvirler olacak,yaş ilerlemesinden dolayı olacak başka etkenlerden dolayı olacak ama Muharrem İnce Önümüzdeki dönem var olmak istiyorsa ve gerçekten iddialarını ideallerini sürdürmek istiyorsa böyle bir ittifaka iyi bakar diye düşünüyorum.Bu konuda Ümit Hocayla birbirlerine biraz benziyorlar Ümit hoca da bu teklifi götürebilir, Muharrem İnce de kabul edebilir diyerek süreci yorumladı.

Editör: Habererk Com