Günümüzde modern bir çağda yaşıyoruz. Bazı ülkeler bu çağa ayak uydurmuş olarak görülürken bazıları çağın gerisinde görülüyor bazıları ise sizi zamanın 50 yıl ilerisinde yaşıyorsunuz izlenimi uyandırıyor. Oradaki yaşamı gören insanlar, kendilerini farklı bir gezegenden gelmiş gibi hissedebiliyor.

Bu şekilde hissettiren ülkelerin başında Japonya geliyor. Türkiye’nin yarısı kadar kilometrekareye sahip Japonya’da 125 milyon insan yaşıyor. Türk vatandaşları Japonya’ya 90 günlük süre içerisinde vizesiz girebiliyor. Türkiye’den Japonya’ya seyahat etmek 12 bin liradan başlıyor 25 bin liraya kadar çıkabiliyor. Çünkü aktarma yapmadan direkt uçsanız bile yolculuk süreniz 12 saati buluyor ve bu da uçağın yakıt masrafını arttırıyor. 

Peki Japonya’ya seyahat etmek için bu kadar uçak parası ödemeye değer mi? Bunun cevabını Okan Süvari Medya Youtube Kanalı’nda Japonya’yı tarihten günümüze inceleyerek cevaplıyor:

ABD, 6 Ağustos 1945 tarihinde Japonya’ya 20 bin ton dinamitten daha kuvvetli bir atom bombası attı. Japonya bundan sonra Potsdam Antlaşması gereğince koşulsuz şartsız teslim oldu. 

Tokya, Japonya’nın ultra gelişmiş şehri olarak tanımlanıyor. Şehir o kadar kalabalık ki, Japon devleti vatandaşlarına şehri terketmeleri karşılığın çocuk başına 7 bin 500 dolar vermeyi vaad ediyor. Ayrıca dünyanın en büyük 2. Borsası Tokyo üzerinden yürütülüyor. Dolayısıyla burası sadece Japonya’nın değil tüm dünyanın yatırım yaptığı bir şehir. 78 yıl önce topraklarında atom bombası patlayan bir ülke nasıl oldu da bu kadar hızlı gelişmeyi başardı. 

Japonya bu 78 yıllık süreçte çok çalışıp markalar üreterek dünyada sözü geçer bir hale geldiler: Toyota, Sony ve Honda bunlardan yalnızca bir kaçı. 

Japonya aynı zamanda aktif fay hatlarının bulunduğu bir bölge, 8 üzeri depremler ülkede çok fazla yaşanıyor. Ancak Japonya binalarını o kadar dayanıklı hale getirdi ki, bu depremlerde bir tek bina yıkılmıyor. 

Japonya’da hemen her yerde dinlenebileceğiniz oteller var. Tren ve metro istasyonlarında uyku bölümleri var. Bazı oteller de var ki içerisinde anime hikayeler anlatan hayvancıklar var. Bu tarz otellerin amacı aslında turist çekmek. Ülkeye gelen turistler bu otellerde Japonya’ya ait her şeyi öğrenebiliyor. Otel aynı zamanda Japonların evlerinden uzaklaşarak sosyalleşebildikleri alanlar olarak da önemli. Gamer otellerde ise oyun oynayıp odanızda dinlenebiliyorsunuz.

Japonya eğitim sistemi oldukça farklı. Japon çocuklar okullarda tertip ve düzen adına her şeyi öğreniyor. Akşam okuldan çıkarken sınıflarını temizleyip çıkıyorlar. Yedikleri yemeklerin kaplarını kendileri yıkıyorlar. 

Japonya’da eğer isterseniz aile bile kiralayabiliyorsunuz. Eğer yalnız yemek istemiyor ya da yalnız sosyalleşmek istemiyorsanız internet üzerinden aile kiralayabiliyorsunuz.

Editör: Yadigar Hanım