15 ülkeden 154 katılımcının yarıştığı Türkiye’nin uluslararası arenadaki tek sofralık zeytin ve zeytinyağı kalite yarışmasında ödüller İstanbul’da sahiplerini buldu.

Madde bağımlısının bıçaklı saldırısında ölü sayısı 4'e yükseldi Madde bağımlısının bıçaklı saldırısında ölü sayısı 4'e yükseldi

Zeytin ve zeytinyağının "akademik" ödülleri sahiplerini buldu

Zeytin ve Zeytinyağında Sezonun En Kalitelileri Ödüllendirildi

Zeytinyağı Akademisinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “OLIVE ISTANBUL IOOC-Uluslararası Natürel Sızma Zeytinyağı ve Sofralık Zeytin Kalite Yarışması”nda 15 ülkeden 154 katılımcı yarıştı. 12 ülkeden seçilen, alanlarında uzman 18 kişilik jüri sezonun en iyilerini belirledi. Kazananlar İstanbul’da düzenlenen görkemli gecede ödüllerine kavuştular.

Zeytin ve zeytinyağında dünyanın önde gelen ülkelerinden Türkiye’nin uluslararası çapta düzenlenen tek kalite yarışması olan OLIVE ISTANBUL IOOC’nin bu yılki üçüncü edisyonunun ödül töreni İstanbul’da Piyalepaşa Double Tree by Hilton’da yapıldı.

Zeytinyağı Akademisinin HAUS ve KİRTE HOTEL’in ana sponsorluğunda düzenlediği ve Uluslararası Natürel Sızma Zeytinyağı ile Sofralık Zeytin Kalite Yarışmaları olmak üzere iki kategoride düzenlenen OLIVE ISTANBUL IOOC’de bu yıl 15 ülkeden 154 katılımcı, sofralık zeytin grubunda 64, natürel sızma zeytinyağı grubunda ise 222 örnek olmak üzere toplam 286 örnekle yarışmaya katıldı. 12 ülkeden seçilen 18 kişilik jüri, zeytin ve zeytinyağı numunelerini uluslararası standartlara uygun olarak titizlikle değerlendirdi.

Medya2

ÖDÜL COŞKUSU

OLIVE ISTANBUL IOOC 2024 Ödül Gecesi’nde, çeşitli kategorilerde kalite ödülü almaya hak kazanan 212 ürüne 225 farklı ödül takdim edildi.

Natürel sızma zeytinyağı kategorisinde “Best of İstanbul” (Yarışmanın En İyisi) ödülünü “Adonis” markasıyla Tunus alırken, sofralık zeytin kategorisinde ise bu ödül “Barbaros” markası ile Türkiye’den Erdem Barbaros’a verildi.

OLIVE ISTANBUL IOOC-Natürel Sızma Zeytinyağı kategorisinde; 1 ürün “Best Of Istanbul”, 10 ürün “Best Of Cauntry”, 3 ürün “Best of Kategori” ödülünün sahibi olurken, 16 Platin, 77 Altın, 36 Gümüş, 36 bronz madalya olmak üzere 167 ürüne layık görülen 179 ödül sahiplerine kavuştu.

OLIVE ISTANBUL IOOC- Sofralık Zeytin kategorisinde ise 8 ülkeden 64 örnek kalitelerini tescilletmek için yarıştı. Bu kategoride ise; 1 ürün “Best Of Istanbul”, 5 ürün “Best Of Country”, 3 ürün “Best of Kategori” ödülüne hak kazanırken, toplamda 44 ürünün üreticilerine 3 platin, 24 altın, 15 gümüş, 2 bronz madalyayla birlikte 51 ödül takdim edildi.

Yarışmada 75 numune ise kusurlu bulunarak elendi.

KALİTE YOLCULUĞU

Ödül gecesinde konuşan Zeytinyağı Akademisi ve OLIVE ISTANBUL IOOC Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abidin Tatlı, zeytin ve zeytinyağında kalitenin önemine işaret ederek başarıyı ve emeği ödüllendirmek için çeşitli ülkelerden sektör bileşenleri ile OLIVE ISTANBUL IOOC 2024 Ödül Gecesi’nde bir araya geldiklerini vurguladı. Abidin Tatlı konuşmasında şunları söyledi:

Medya1

“Siz karda kışta soğukta ve kurakta, yaz demeden kış demeden tüm direncinizle mücadele ettiniz. Kaliteli ve yüksek değerli ürün ürettiniz. Emek verdiniz. Hak ettiniz. Zeytinyağı Akademisi olarak sıra bizde. Hem Olive Istanbul Uluslararası Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması hem de Olive Istanbul Uluslararası Sofralık Zeytin Kalite Yarışması’nda başarıyı ve emeği ödüllendirmek üzere buradayız.

Çeşitli ülkelerden sektör bileşenleri yarışmamızın ödül töreninde bir araya geldiler. 15 ülkeden; sofralık zeytin grubunda 64, natürel sızma zeytinyağı grubunda ise 222 örnek olmak üzere toplam 286 örnek yarışmamıza katılım sağladı.

Zeytinin ve zeytinyağının kalite yolculuğu; zeytinin yetiştiği coğrafyadaki özelliklerinden başlayarak tarımsal faaliyetleri, hasadı, işlenmesi, depolanması ve nakliyesine kadar geçen süre zarfında yaşananların bir göstergesidir. Kaliteye; sevgi, bilgi, sabır ve çalışmayla ulaşılır ve bu nedenle kalite çok özeldir.

Amacı zeytincilik sektörünün tüm ana ve yan kollarıyla birlikte ve hızla büyümesini sağlayacak düşünsel ve eylemsel altyapının kurulmasına öncülük etmek olan Zeytinyağı Akademisinin organize ettiği yarışmamızla, ülkemizde zeytinin ve zeytinyağının hak ettiği değere; sevgi, bilim ve emeğin karşılığı olan “kalite” ile kısa zamanda ulaşmasına katkı sağladığımız kanaatindeyiz. Yarışmaya katılan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Ödül töreninin sonunda katılımcılarla birlikte toplu hatıra fotoğrafı çekimi yapılırken organizasyonda emeği geçenlere ise plaketleri takdim edildi.

Zeytin-1

ULUSLARARASI JÜRİ

Natürel Sızma Zeytinyağı kategorisi jüri üyeleri: Jüri Başkanı Dr. Kader Çetin, Dr. Kaoutherb’chir Ben Hassine, Dr. Elif Burçin Uyanık, Filiz Çavuş, Dr. Şahnur Irmak, Dr. İbrahim Saboni, Hakan Gökalp, Dr. Cansu Demir, Prof. Dr. Abderrauf El Antari, Doç. Dr. Alfredo Marasciulo, Dr. Moktar Guissous, Maria Paola Consalini, Fayyad Ziuad, Ruba Daghmis, Dr. Francisco Lorenzo Tapia, Gabriel Tarquínio Bertozzi, Dr. Mohammed Hamidat, Prof. Dr. Gianfranco Vargas, Alejandra Galvan Gomez, Konstantinos Troronis, Wilma Van Grinsven, Ehud Bar Nur, Marije Van Den Boogaard, Jill Myers Paulo, Maria PaolaConsolini.

Sofralık Zeytin kategorisi Jüri Üyeleri: Jüri Başkanı Dr. Şahnur Irmak, Dr. Barbara Lanza, Dr. Konstantinos Tertivanidis, Dr. Ferişte Öztürk Güngör, Wael Sghairi.

SPONSORLAR

Platin Sponsor: HAUS, Altın Sponsor: Kirte Hotel, Olivasa Eğitim Danışmanlık, Gümüş Sponsor: İlkbahar Hanım Çiftliği, Sun Ceviz, Darvari Garden.

Editör: Habererk Com