AKP yandaşı Turkuvaz Medya Grubu'na ait Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapan Hatipoğlu, bugünkü yazısında hayat pahalılığı ve aşırı fiyatlandırmalara tepki gösterdi.

Hatipoğlu, "Lütfen kimsenin bu sözlerden rahatsızlık duymasını istemem, fakat ahlaki değerlerimiz İslami öğretilerle uyumlu değil" şeklinde yazdı.

"Marketlerde, restoranlarda ve benzeri yerlerdeki baş döndürücü fiyat artışları ve sürekli değişen fiyatlar hepimizi endişelendiriyor. Yöneticilerin gerekli önlemleri aldığını ve alacağını biliyoruz. Ancak, caydırıcı cezaların çoğu zaman kaçınılmaz çözümler olduğunu göz ardı edemeyiz. Öncelikle, vicdanen rahatsızlık duymamız gerekiyor," dedi Hatipoğlu ve ekledi:

"Bence 'Bu fiyatı belirledim, müşteri gelmezse gelmesin' demek doğru değil. Bu alanda çalışıyorsanız, insanlara en uygun, adil ve makul fiyatlar sunmalısınız. Bu, bir insan hakkıdır. Elbette vatandaşların da bu yüksek fiyat listelerine karşı mantıklı, sakin ve saygılı uyarılarda bulunmaları gerekmektedir."

Vekaletle kurban bağışı  fiyatları açıklandı Vekaletle kurban bağışı fiyatları açıklandı

Yazısının ilerleyen bölümlerinde Hatipoğlu, "Kimse gücenmesin ama ahlaki değerlerimiz İslami etikle örtüşmüyor. Kendimizi iman, akıl ve vicdan açısından değerlendirmeliyiz. Bu yüzden bereket yok, huzur yok. Sevgi azalıyor, anlaşmazlıklar artıyor. Şanssızlık her yerde," ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi