Adana’da bir veteriner teknikerine ve klinikte asılı olan Atatürk portresine saldırıda bulunan Bülent Yılmaz isimli şahıs tutuklandı. Melek Nida Şahin isimli tekniker, dosyanın uzlaşma aşamasına gelmesine rağmen, “Atatürk benim en büyük zaafım” diyerek uzlaşmayı reddetti.

Adana’da yaşanan olayda, 30 yaşındaki veteriner teknikeri Melek Nida Şahin’e ve klinikteki Mustafa Kemal Atatürk portresine hakaret eden 53 yaşındaki Bülent Yılmaz tutuklandı. Şahin, yaşadığı psikolojik çöküntüyü dile getirerek, “Bu ülkenin kurucusuna yapılan saygısızlık karşısında uzlaşamam” dedi ve uzlaşmayı reddetti.

6 Ocak’ta Çukurova ilçesindeki bir veteriner kliniğinde gerçekleşen olayda, Bülent Yılmaz, eşi ve çocuğuyla birlikte kedisini kliniğe getirdi. İddialara göre, Yılmaz eşine kedilere çok para harcadığını söyleyerek hakaret etti. Şahin ise bu durumu görmezden gelerek işine devam etti.

Korhan Berzeg'i arama çalışmalarında yeni gelişme Korhan Berzeg'i arama çalışmalarında yeni gelişme

Yılmaz daha sonra, Şahin’in duvarında asılı Atatürk portresine hakaret etmeye başladı. Şahin’in uyarısı üzerine aralarında tartışma çıktı ve Şahin, Yılmaz’ın küfürlerini cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Yılmaz, telefonu fark edince Şahin’e saldırdı.

Polis ekipleri, görüntüleri izledikten sonra Yılmaz’ı gözaltına aldı. Yılmaz, ifadesinde Atatürk’e olan sevgisini dile getirdi ancak yakın zamanda geçirdiği ameliyat sonrası kullandığı ilaçların etkisinde olduğunu ve pişman olduğunu belirtti.

Şahin, süreç boyunca uzlaşmayı reddetti ve “Bu kişi, kadınlara ve değerlere hakaret ederek serbestçe dolaşmamalı” dedi. Sosyal medya üzerinden tehditler aldığını ve korkudan evden çıkamadığını belirten Şahin, Yılmaz’ın ceza almasını talep etti.

Şahin’in avukatı Selay Dağsuyu Dinçer, müvekkilinin yaşadığı travma nedeniyle psikolojik tedavi gördüğünü ve bu sebeple uzlaşmadan yana olmadıklarını ifade etti. Uzlaştırma sürecinin olumsuz sonuçlandığını ve şüphelinin yakında yargılanacağını belirtti. Ayrıca, Şahin’in yaşadığı travma nedeniyle tazminat davası açılacağını da ekledi.

Kaynak: DHA