BBP lideri Mustafa Destici, “Sen bu tartışmada nerede durduğunu açıklarsan, biz de karşımızdakinin ne dediğini anlar ve ona göre hareket ederiz” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde gazetecilerle bir araya geldi. Destici, Irak’ın kuzeyinde terör örgütleriyle girilen çatışmalarda şehit düşen askerlerin acılarını paylaştıklarını ifade etti. Terör örgütü yandaşlarının, Meclis’te devleti, milleti, hukuku hiçe saydığı, terör örgütünün ağzıyla konuştuğu bir ortamda, terörle mücadelede başarının sağlanamayacağını dile getiren Destici, siyasi parti gruplarını ve Anayasa Mahkemesi’ni görev yapmaya davet etti. Şehit ailelerinin onurunu korumanın, devletin en önemli görevlerinden biri olduğunu vurgulayan Destici, gazeteci Can Ataklı’nın, şehit ailesine yönelik sözlerine sert tepki gösterdi.

HÜDA PAR’IN ÖZERKLİK AÇIKLAMASINA ELEŞTİRİ

Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “özerklik” açıklamasına eleştiri getiren Destici, “Bir partinin genel başkanının, ‘Eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modellerinin artıları ve eksileri üzerine serbestçe konuşulabilmelidir’ cümlelerini duyduk. Bu sözlerin sahibine soruyoruz; sen bu konuşmada nerede duruyorsun, biz de karşımızdakinin ne dediğini anlar ve ona göre hareket ederiz. Bize nerede olduğumuzu soranlara da önceden söyleyelim. Biz bağımsız, hür, bir ve bütün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanındayız ve onu savunmak için gerekirse canlarımızı da feda etmeye hazırız” şeklinde konuştu.

“ABD’ye verdiği sözler konusunda ne kadar güvenilir”

BBP Genel Başkanı Destici, NATO’ya İsveç’in Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifinin, TBMM Dışişleri Komisyonunda onaylanarak Genel Kurul’a gönderilmesine ilişkin, şu değerlendirmeyi yaptı: İsveç’in geçmişten bugüne, topraklarında PKK’lıları misafir etmesi, PKK’ya silah ve para desteği sağlaması, uluslararası kurumlarda ve kamuoyu önünde PKK’nın avukatı gibi davranıp, Türkiye aleyhine yaptırımlar getirilmesi için uğraşması, hepimizin malumu. Kimse bizi affetmesin. Bu şartlarda İsveç’in NATO’ya üyelik talebinin Meclis’te Dışişleri Komisyonunda onaylanarak Genel Kurul’a gönderilmesi, bize göre doğru ve yerinde bir karar değildir. Neden biz önce adım atıyoruz, neden adımlar eş zamanlı atılmıyor? ABD’ye verdiği sözler konusunda ne kadar güvenilir? F-35 projesine geri mi dönüyoruz, F-16’lar kesin mi, hayır. İsveç, Rusya’dan çekindiği için NATO’ya girmek, böylece Rusya İsveç’e saldırırsa Türkiye’nin kendisini korumasını bekliyor. Dolayısıyla kimse bizim aklımızla dalga geçmesin, Türk milletini aptal yerine koymasın. Destici, 2024’ten itibaren uygulanacak asgari ücretin, 17 bin liranın üzerinde olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber merkezi