Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel ile görüşmesine ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel ile görüşmesine ilişkin açıklama

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Saray ile müzakere yapılmaz, mücadele edilir” şeklindeki sosyal medya açıklamasına değinerek, “Bir kişiyle görüşmek, onu bir toplantıya çağırmak ya da bir davete katılmak, o kişiyle mücadele etmeyeceğimiz anlamına gelmez” dedi.

BirGün gazetesinde yer alan habere göre Günaydın, TBMM’deki bir basın toplantısında, Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma cevap verdi. Günaydın, “Bir kişiyle görüşmek, onu bir toplantıya çağırmak ya da bir davete katılmak, o kişiyle mücadele etmeyeceğimiz anlamına gelmez. CHP, sıkı yumruklar yerine, mantıklı düşünce ve huzurlu bir kalple geleceğe bakıyor. Türkiye’yi temsil eden tüm siyasi partilerle diyalog kurarız, ancak Cumhuriyet’in temel ilkelerinden ve devrimlerinden asla ödün vermeyiz. Bu duruşumuzu herkesin iyi anlamasını isteriz” ifadelerini kullandı.

Günaydın, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyada paylaştığı mesaja ilişkin bir soruya, “Bir kişiyle görüşmek, onu bir toplantıya çağırmak ya da bir davete katılmak, o kişiyle mücadele etmeyeceğimiz anlamına gelmez. CHP, sıkı yumruklar yerine, mantıklı düşünce ve huzurlu bir kalple geleceğe bakıyor. Türkiye’yi temsil eden tüm siyasi partilerle diyalog kurarız, ancak Cumhuriyet’in temel ilkelerinden ve devrimlerinden asla ödün vermeyiz. Bu duruşumuzu herkesin iyi anlamasını isteriz” şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: Haber Merkezi