Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP aynı zihniyetle yoluna devam ediyor. Kendileri arasında çıkar çatışması yaşamışlar, dünyada ve ülkemizde ne olursa olsun umursamıyorlar. Milletimizin geleceği için ne vizyonları, ne planları ne de eserleri var. Bu amaçla birbirlerini ayağına dolamaktan, arkasından iş çevirmekten, dün beraber yürüdüklerini bugün bıçaklamaktan geri durmuyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden öne çıkanlar şunlar:

Erzincan İliç'te özel bir firmanın toprak kayması nedeniyle oradaki vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın başı sağ olsun. Bu felakette 10 milyon metreküp toprak kaydı ve 9 işçimize ulaşmak için çabalıyoruz. Gerekli tüm araç ve malzeme bölgeye sevk edilmiş durumda. İşçilerin konteyner ve araç içerisinde bulunmaları, onlara canlı kurtarma umudumuzu yükseltiyor.
Ne yazık ki bu sabah Bursa açıklarında bir kargo gemisinin battığını duyduk. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Bir kez daha Erzincan'a ve emekçi kardeşlerimize baş sağlığı diliyorum.

Sandıkta da bize desteklerini verdi. Mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde Samsunlu kardeşlerimiz hem bana hem de Cumhur İttifakı'na yüzde 62'lik oy oranıyla sahip çıktı. İnşallah Samsun, 31 Mart'ta il ve ilçeleriyle Cumhur İttifakı'nın safında durarak yine tarih yazacaktır. Bu seçimlerde amacımız ülkemizin her köşesini gerçek belediyecilikle vatandaşlarımızla buluşturmaktır.

"CHP AYNI ZİHNİYETLE YOLUNA DEVAM EDİYOR"

Bizim siyasetimiz hizmet ve eser siyasetidir. Bizde millete küçümsemek, millete karşı herhangi bir işe girişmek asla söz konusu değildir. Tek parti dönemi alışkanlığıyla ' milleti uslu uslu oy kullanacak' zihniyetine sahip CHP aynı zihniyetle yoluna devam ediyor. Kendileri arasında çıkar çatışması yaşamışlar, dünyada ve ülkemizde ne olursa olsun umursamıyorlar. Milletimizin geleceği için ne vizyonları, ne planları ne de eserleri var.

Perde arkasındakilerle hepsinin tek gündemi seçim sonrası CHP yönetimini ele geçirmek. Şimdi bunun peşindeler. Bu amaçla birbirlerini ayağına dolamaktan, arkasından iş çevirmekten, dün beraber yürüdüklerini bugün bıçaklamaktan geri durmuyorlar.

Türkiye 1994 seçimlerine kadar geçen 5 yıllık CHP zihniyetinin ağır faturalarını uzun yıllar boyunca ödemek zorunda kaldı. Şahsımın İBB'ye seçildiğimde karşı karşıya kaldığımız tabloyu anlatmak için sözler kifayetsiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli görüşmesinin perde arkası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli görüşmesinin perde arkası

Bu vatan bize ecdadın emaneti. Diğer alanlarla birlikte şehirlerimizi evlatlarımıza daha güçlü bir vatan miras bırakmakla mükellefiz. Bu ülkenin her karış toprağını eserlerimizle bereketlendirmek, her bireyin derdine derman olmak boynumuzun borcudur.

"ESER VE HİZMET SİYASETİNDE RAKİP TANIMIYORUZ"

Türkiye'yi 21 yılda nasıl asırlık yatırımlarla buluşturduysak, şehirlerimizi içindeki insanlarıyla hayallerine kavuşmak bize nasip olacaktır.

Cumhur İttifakı'nın alametifarikası eser ve hizmet siyasetidir. Son 21 yılda bizimle yarışacak kimse çıkmadı. Eser ve hizmet siyasetinde rakip tanımıyoruz.

31 Mart akşamı Samsun'dan bir başka ses çıkacak. Ziyaret ettiğimiz şehirlerimizde orada yaptığımız yatırımları özeti özeti mahiyetinde olsa da anlatıyoruz.

Kaynak: CNN Türk