İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Kocamustafapaşa Meydanı’nda toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, “Hiç kimseye iftira atamam, ancak bazıları her seçimde köşeye sıkışınca başka yollara sapıyorlar. Bu kez sabrımızı taşırdılar ve hızla suçlamalara başvurdular. ‘Terörist’ ve benzeri ithamlarla bizi damgalamaya çalıştılar. Ancak bu millet, sandıkta onlara öyle bir ders verecek ki, bir daha karşılarına çıkamayacaklar” dedi.

İmamoğlu, CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat ile birlikte düzenledikleri mitingde, “Bu şehrin bebeklerine dağıttığımız süt ile alay ediyorlar. Ancak biz israfı, ihmali ve ihaneti gündemden çıkardık ve yerine icraat, yatırım ve hizmet getirdik. İsraf, ihmal ve ihanet gitti; hizmet, icraat ve yatırım geldi. Hayatınıza dokunan, sizi koruyan ve zor zamanlarınızda yanınızda olan hizmetler getirdik” ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu, “Evet, süt kardeşim. Yaklaşık 250 bin bebeğe süt dağıtmak büyük bir projedir, ancak onlar bunu anlayamaz. 4 yaşına kadar çocuğu olan annelere Anne Kart dağıtmak ne kadar önemli bir hizmettir, farkında değiller. Çünkü halktan kopmuş durumdalar. Bu yüzden gündemimizde Halk Süt, Anne Bebek Kartı, kreşler, gençlere yurtlar ve 100 bin gence burs veren bir belediye var” şeklinde konuştu.

Fatih’in altyapısına 3.5 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten İmamoğlu, Yedikule Gazhanesi’nden Bulgur Palas’a, Ordu Caddesi’nden Yerebatan Sarnıcı’na kadar Fatih’te gerçekleştirdikleri projelerden bahsetti.

İmamoğlu, “Bu seçim, ayrımcılık yapanlarla birleştirenler, rantçılarla icraatçılar, müsriflerle tasarruf yapanlar arasındaki bir seçimdir. Siyasi hayatım boyunca hep temiz bir dil kullandım ve kullanmaya devam edeceğim. İftira atamam, gıybet yapamam, yalan söyleyemem. Ancak bazıları, her seçimde köşeye sıkışınca, hemen ‘terörist’ ve benzeri ithamlarla bizi damgalamaya çalışıyorlar. 2019’da, demokrasi haklarını elimizden aldılar, seçimi iptal ettiler. Bana ‘Sisi’ dediler, ancak sonra Mısır’a gidip onlarla dostluk kurdular. Şimdi yine köşeye sıkıştılar ve aynı suçlamalara başvurdular. Ama bu millet, onların tüm iftiralarını yutturdu ve bu seçimde de onlara gereken dersi verecek” diye ekledi.

CHP'den tepki çeken DEM Parti hamlesi CHP'den tepki çeken DEM Parti hamlesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Gelecekteki rakibime gerçekten üzülüyorum” diyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Neden gelecekteki rakibime üzülüyorum biliyor musunuz? Çünkü o, insanların ne dediğini tekrarlıyor. Ne verilirse onu söylüyor. Ancak bazen, Allah için doğru şeyleri de söylüyor. ‘İmamoğlu vaatlerinin sadece yüzde 87’sini yerine getirebildi’ demiş. Bu yüzden ekibimi topladım ve ‘Siz bana yüzde 83 ya da 84 demiştiniz, tekrar hesaplayın’ dedim. Ve gerçekten de yüzde 87 çıktı. Peki ya gelecekteki aday ne yapıyor? Kendi başına bir şey söyleyemiyor, her zaman bir destekçiye ihtiyaç duyuyor.

Fark ettiyseniz, Kanal İstanbul’dan bahsetmiyor. Bir röportajda spiker ‘Kanal İstanbul hakkında ne düşünüyorsunuz?’ diye sordu. O ise ‘Biz size ne dedik? İstanbul’un gündeminde olmayan şey bizim gündemimizde de yok’ dedi. Ama Kanal İstanbul hakkındaki düşünceleri nedir? Onlara ‘Kanal’ dememeleri söylenmiş. ‘İstanbul’ deyin ama ‘kanal’ kelimesini kullanmayın. İşi gerçekten zor. Allah yardımcısı olsun, bu duruma alışkın değil." şeklinde konuştu.

Kaynak: sözcü- özlem güvemli