Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere resmen katılacağını ve seçim kampanyasına başlayacağını açıklayacak.

Gerçek Gündem’in aktardığına göre, İmamoğlu’nun adaylığını 5 Ocak’ta Haliç Kongre Merkezi’nde yapacağı basın toplantısıyla duyurması bekleniyor. İmamoğlu’nun İBB için tekrar aday olacağı, daha önce CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ifade edilmişti.

Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

2019’DA İKİ SEÇİMİ DE KAZANMIŞTI

İBB Başkanı İmamoğlu, 31 Mart 2019’da gerçekleşen yerel seçimde AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ı yenmiş ancak seçim sonuçları iptal edilmişti. 23 Haziran 2019’da tekrarlanan seçimde yüzde 54,22 oy alarak galip gelen İmamoğlu, İBB’nin yeni başkanı olmuştu.

İMAMOĞLU’NUN RAKİBİ HÂLÂ NET DEĞİL

31 Mart seçimleri yaklaşırken, partiler arasında iş birliği ve adaylık konuları gündemde. Partiler birer birer adaylarını duyururken AKP, İBB için henüz bir aday belirlemedi. AKP kaynaklarına göre, partide yapılan anketlerde eski bakanlardan Murat Kurum ve Adil Karaismailoğlu ile Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, önde gelen isimler arasında. Selçuk Bayraktar da AKP’nin İstanbul adayı olarak konuşulanlardan biri.

Kaynak: Haber merkezi