27 Nisan’da gerçekleştirilecek olağanüstü kurultay için hazırlanan listede “planlı ve koordineli düzensizliklerin” bulunduğu iddia edildi. Çanakkale Milletvekili Uz, genel merkezin Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na sunduğu listeyi incelediklerini ve “seçme ve seçilme haklarını ihlal eden, 146 yıllık demokratik seçim geleneğimize zarar verecek düzenli ve koordineli düzensizliklerin” tespit edildiğini belirtti.

AKP MHP ve İYİ Parti işbirliği yaptı AKP MHP ve İYİ Parti işbirliği yaptı

Uz, bu konuda gün içinde hukuki işlemlerin başlatılacağını ve itiraz başvurusundan sonra daha fazla bilgi verileceğini duyurdu. Ayrıca, kongrenin şüpheye yer bırakmayacak şekilde ve zamanında gerçekleştirileceğini, bu konuda gerekli önlemlerin alındığını ve partililerin endişelenmemesi gerektiğini ifade etti.

Geçen yıl İYİ Parti’den istifa eden veya görevden alınan il ve ilçe yöneticileri arasında parti delegeleri de bulunuyordu. Bu kişilerin istifa etmeleri veya görevden alınmaları nedeniyle delege statüleri sona erdi. Alınan bilgilere göre, İYİ Parti’nin delege listesinde bu kişilerin yerine getirilen isimler delege olarak gösterildi. Ancak, parti tüzüğüne göre delegelerin seçilmiş olmaları gerekmektedir. Uz’un dile getirdiği itirazda, yaklaşık 150 delegenin seçilmiş değil, atama yoluyla belirlendiği belirtiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi