CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de bir mitingde konuşma yaptı. Türkiye’nin kadın hakları alanında kritik bir süreçten geçtiğini belirten Özel, Eskişehir halkından Ayşe Ünlüce’ye destek olmalarını istedi ve rakip parti AKP’nin adayı Nebi Hatipoğlu’nu eleştirdi. Özel, Hatipoğlu’nun İYİ Partililerden aldığı oyları AKP lehine çevirdiğini ve bu durumun siyasi bir hile olduğunu ifade etti.

Özgür Özel, Eskişehir Odunpazarı Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, şehirde üç kadın belediye başkan adayı gösterdiklerini ve bu adayların kadın hakları mücadelesine vurgu yaptıklarını söyledi. Cumhuriyet’in kadınlara tanıdığı eşit haklara dikkat çeken Özel, AKP’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını eleştirdi.

HÜDAPAR’ın Cumhur İttifakı’na katılmasına değinen Özel, HÜDAPAR’ın kadınların miras ve nafaka haklarını kısıtlamak istediğini, ancak Eskişehir’in bu girişimlere karşı çıkacağını belirtti. Özel, “Kadın demek Cumhuriyet demektir, medeni kanuna ve kadın haklarına dokundurtmayız” dedi.

Meral Akşener’in “bedel ödedim” açıklamasının gerçek yüzünü Afşın Hatipoğlu açıkladı Meral Akşener’in “bedel ödedim” açıklamasının gerçek yüzünü Afşın Hatipoğlu açıkladı

Eskişehir adayı Ayşe Ünlüce için destek isteyen Özel, seçmenlere bir cumhuriyet kadınına oy vererek kadınların toplumdaki yerini güçlendireceklerini söyledi. Eskişehir’in genç bir şehir olduğunu ve gençlerin ülkeyi terk etme eğiliminde olduğunu dile getirdi.

İYİ Parti’den istifa edip AKP’ye geçen ve AKP’nin Eskişehir adayı olan İdris Nebi Hatipoğlu’nu ‘siyasi kalpazan’ olarak nitelendiren Özel, Hatipoğlu’nun önce İYİ Partililerin oylarını alıp sonra AKP’ye geçtiğini ve bu durumun Eskişehir halkını aldatmak olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi için kullandığı ‘zübük’ ifadesine de yanıt veren Özel, bu terimin kendi çıkarları için her şeyi mubah gören kişiler için kullanıldığını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi