İstanbul bağımsız milletvekili Salim Ensarioğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamada, “Sayın Demirtaş’ın serbest bırakılmasını umuyorum” ifadesini kullandı.

İYİ Parti tarafından disipline sevk edildikten ve ardından partiden ayrıldıktan sonra, Ensarioğlu, Edirne F Tipi Cezaevi’nde hükümlü bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında bir paylaşımda bulundu.

Ensarioğlu, “Bugün Sayın Selahattin Demirtaş için karar duruşması var. Ülkemizin demokrasi atmosferini güçlendirmek, sivil siyaseti desteklemek ve iç huzurumuzu sağlamak adına Sayın Demirtaş’ın özgürlüğünü diliyorum” dedi.

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde yaşanan protestolar nedeniyle başlatılan Kobanê Davası’nın sonuna gelindi. Mahkeme başkanı, bugünkü duruşmada bazı eksikliklerin giderilmediğini ve zamanın yetersiz olduğunu belirterek, karar duruşmasının daha sonraki bir tarihte yapılmasına hükmetti.

Şehit Sinan Ateş'in katledilişinin arka planı ortaya çıktı! Gazeteci canlı yayında tek tek açıkladı Şehit Sinan Ateş'in katledilişinin arka planı ortaya çıktı! Gazeteci canlı yayında tek tek açıkladı

Kaynak: Haber Merkezi