Emekli maaşları enflasyon nedeniyle eriyor. Bu da hükümeti yeni önlemler almaya itiyor. Bunlardan biri de emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükseltilmesi. Bu konuda kulislerde yoğun bir çalışma var.

İktidar partisi, yakın zamanda yapılacak yerel seçim öncesi emeklilerin desteğini kazanmak ve sorunlarını çözmek için maaşlara verilen zamları yeniden değerlendirme kararı aldı.

SSK Bağ Kur ve memur emekli maaşlarında zamlı maaş tabloları belli oldu SSK Bağ Kur ve memur emekli maaşlarında zamlı maaş tabloları belli oldu

Seçimden önce yapılması planlanan “sürpriz” zammın yanı sıra bayram ikramiyelerinin de 2 bin liradan 5 bin liraya çıkarılması gündemde.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan’ın bugün kaleme aldığı yazıda, hükümetin emeklilere bayramlarda ödenen ikramiyelerin 5 bin liraya çıkarılacağını resmen duyuracağı belirtildi. Ayrıca, son günlerde ortaya atılan yeni bir ek zam iddiasının da düşünülen düzenlemeler arasında olduğu ifade edildi.

Babacan’ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"AK Parti, özellikle İstanbul başta olmak üzere yerel seçimlerde başarı elde etmek için her yola başvurmaya hazır. Ekonomik krizle mücadele için açıklanan tasarruf tedbirleri rafa kaldırıldı.

31 Mart’a kadar, ‘kesenin ağzını açacağız’ diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibi, Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere verilen bayram ikramiyeleriyle ilgili yeni bir adım atacak. Toplantılarda emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya çıkarılması görüşüldü.

İKİ ÖDEME YAPILACAK

Yerel seçimlerden 9 gün sonra nisan ayında ve daha sonra mayıs ayında iki ödeme yapılacağı açıklanacak. SGK ve Bağkur emeklilerine verilen artışın memur emeklilerine uyarlanması ve yüzde 49.25 oranında olması memnuniyeti artırmadı.

Ek zammın ödemeleri henüz yapılmamışken, kulislerde başka bir ek zam konuşulmaya başlandı. Bir süre önce haber olan ek zam yapılacağı söylentileri de kulislerde dolaşıyor.

EK ZAM SÜRPRİZİ

Alınan bilgiye göre, bu konu seçimin sonucuna göre belirlenecek veya belirlenmeyecek. Fakat emekli maaşlarında iyileştirme konusunda birçok problem var. Özellikle düşük gelirli emekliler için yapılacak düzenlemede, emekliler arasındaki gelir farklılığı sorunu ortaya çıkıyor.

Doktor veya öğretmen gibi daha çok prim ödeyenlerle daha az prim ödeyenler arasındaki maaş farkının küçülmesi gibi durumlar için çözüm bulunmaya çalışılıyor. Formül arayışının devam ettiği, yerel seçim kampanyasının nasıl gideceğine bağlı olarak sürpriz bir ek zammın gündeme gelebileceği AK Parti’de de konuşuluyor."

Kaynak: Gazete Pencere