AFAD'dan alınan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem yerin 5,9 kilometre derinliğinde meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan ve AFAD'dan açıklamalar peş peşe geldi.

AFAD'dan alınan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem yerin 5,9 kilometre derinliğinde meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi.

'BİR KİŞİ HAFİF YARALANDI'

AFAD Deprem Uzmanı Prof. Dr. Orhan Tatar, "AFAD hemen depremin ilk anından itibaren arama - tarama çalışmarı başlattı. Herhangi bir can veya mal kaybı yok. Bazı köylerimizde yıkılmış ahırlar var. Bu ahırların altında kalmış az sayıda hayvan olduğu bilgisi var. Bunun dışında Kadışehri ilçemizde iki tane binanın yıkıldığı ama çervesinde can veya mal kaybının olmadığı bilgisi var. Bir de en son gelen bilgiye göre Sulusaray ilçesinde tuğla düşmesi nedeniyle bir vatandaşımızın hafif bir şekilde yaralandığı bilgisi var.

BAKAN YERLİKAYA: CAN KAYBI YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya CNN Türk'e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Saha taraması ile ilgili bütün yerleşim yerleri taranıyor. Yapılan her ihbar ile ilgili yerlere ulaşılıyor. Şu an için bir can kaybı ve yaralanma yok. 2 katlı daha önce kullanılmadığı ifade edilen bir ev yıkıldı. AFAD Başkanımız yolda, bölgeye geçiyor.

SULUSARAY BELEDİYE BAŞKANI: CAN KAYBI YA DA CİDDİ YARALANMA YOK

Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç yaptığı bilgilendirmede "Hasar alan binalar var. Tek tesellimiz can kaybı ya da ciddi bir yaralanma yok. Gündüz vakti olması ve vatandaşlarımızın uyanık olmasının da etkisi var. Bu geceyi dışarıda geçireceğiz. Çadır, sıcak yemek gibi hazırlıklarımız hepsi hazır." ifadelerini kullandı.

AFAD: İLGİLİ TÜM KURUMLAR TEYAKKUZ HALİNDE

AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18:11'de meydana gelen deprem sonrası Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilgili bütün kurumlarımız teyakkuz haline geçirilmiştir. Tokat ilimize; Sivas, Erzurum, Samsun, Çorum,Amasya Yozgat ilimize; Ankara, Çankırı, Kayseri, Amasya, Nevşehir, Kırıkkale illerimizdeki AFAD ekipleri sevk edilmiştir. AFAD Başkanımız Vali Sn.Okay MEMİŞ, AFAD Müdahale Hizmetleri Genel Müdürü ve Arama Kurtarma Daire Başkanı deprem bölgesine intikal etmektedir. Ekiplerimizin saha tarama çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz.

'ÇALIŞMARI ANLIK OLARAK DİKKATLE TAKİP EDİYORUZ'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,"Tokat Sulusaray’da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl müdürlüğü ekiplerimizi ve ilgili birimlerimizi bölgeye yönlendirdik, sahada çalışmaları anlık olarak dikkatle takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Burdur’un haşhaş helvası coğrafi işaret aldı Burdur’un haşhaş helvası coğrafi işaret aldı

AMASYA'DA DA HİSSEDİLDİ

 Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem komşu il Amasya’da da hissedildi.

3.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA OLDU

Tokat Sulusaray'da 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından 3.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem saat 18.31 sularında oldu.

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem oldu. Aynı yerde dün gece 5,1 bir deprem daha olmuştu. İlk deprem öncü depremdi. Şimdi olan deprem orta büyüklüğe yakın. Daha önce yazdığım gibi, KAF’ın Tokat’tan ayrılıp Anadolu Levhası içerisine SW yönünde uzanan bir kolu üzerinde. Bu deprem kalitesiz yapı stokunda ve yeraltı yapılarında yıkıcı olabilir. Geçmiş olsun.

AFAD: 2 KATLI BİR EV VE 5 AHIR İLE İLGİLİ İHBAR ALDIK

AFAD'dan yapılan son açıklamada şu ifadeler yer aldı: Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18.11’de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki #deprem Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir. An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.Gelişmeleri takip ediyoruz.

SULUSARAY BELEDİYE BAŞKANI: 2 MİNARE YIKILDI

Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç "Bu daha şiddetliydi. İnsanlarımız ayaktaydı gündüz olduğu için iyi atlattık. 2 adet camimizin minaresi yıkıldı. Buğdaylı köyünde evlerin yıkıldığı belirtiliyor. Araçlarımızı oraya yönlendirdik. İlçe merkezimizde yıkım yok. Her hangi bir yaralanma yok. Sahada ekiplerimiz dolaşıyor" dedi.

TOKAT VALİSİ HATİPOĞLU: SAHA TARANIYOR

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yaptığı açıklamada "Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Birkaç minare yıkıldığına dair duyum söz konusu. AFAD ekipleri de intikal halindeler. Olumsuz bir durum olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Yaralı bilgisi şu an için yok. Eski mekanların yıkıldığına dair bilgiler var teyit edeceğiz onu da. Birazdan net bilgileri vereceğiz. Biz yolda hissettik ve aracı salladı. AFAD ekipleri sahayı tarıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi