İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, seçilmeden önce gerçekleştirdiği önemli bir projesini kamuoyuyla paylaştı. Özlale, Cumhuriyetin temel değerlerinden biri olan eğitimde fırsat eşitliği ilkesini vurgulayarak, işçi bir ailenin çocuğu olarak devlet okullarında okuyup bugün milletvekili ve profesör doktor olarak karşımızda olduğunu belirtti.

Projeyi anlatırken, İzmir'de 30 bin çocuğa eğitim kartı dağıttıklarını ve kartın arkasındaki şifreyle bilgisayardan erişilebilen ders içerikleri sunduklarını ifade etti. Bu içerikler arasında 1. sınıftan 12. sınıfa kadar bütün derslerin yer aldığını ve binlerce test kitabının da öğrencilere yardımcı olacağını vurguladı.

Süleyman Soylu geri mi dönüyor? Süleyman Soylu geri mi dönüyor?

Özlale, bu projenin İzmir'deki tüm çocuklara eğitimde fırsat eşitliği sağlayacak önemli bir adım olduğunu belirterek, seçilmesi durumunda bu kartların daha da geniş kitlelere ulaştırılacağını ve eğitimde adaletin sağlanmasına katkı sağlayacaklarını ifade etti. Projeyi anlatırken duyduğu heyecanı , Akif Ersoy da paylaşarak ayağa kalktı.

Editör: Habererk Com