[email protected]

Her güne bir isim vermiş küresel dünya. Anneler Günü, Babalar Günü, Gıda Günü, Sevgililer Günü, v.d… İşin temelinde ticari amaç yatan bu günlerde kutlamalar yapılır, hediyeler alınır, nutuklar çekilir. Bazıları herkes için, bazıları birileri, bazıları da diğerleri için daha önemlidir bu günlerin. Birde milli günler vardır bizim olduğu gibi diğer milletlerinde kendilerine has kutsadığı, kutladığı ve fakat ticari amaçtan öte.

Bu günlerden bir tanesi var ki, sadece ülkücüleri ilgilendirir. Sadece ülkücüler program yapar, anar, geçmişin ilmeğini gelecek için çözmeye çalışır… Bu günün adı, “27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü”dür. Yaklaşık 30 yıl süreyle merhum şehit bakanımız Gün Sazak beyin kabri başında, Eskişehir ilimizin Mihalıçcık ilçesinin Sazak köyünde program yapılır, dualar ve niyazlar eşliğinde şehitlerimiz yad edilirdi.

27 Mayıs 2011 tarihinde “Kızılcahamam Ülkücü Şehitler Anıtı”nın açılışına müteakip artık burada kutlanmaktadır bu önemli gün. Unutmak yok olmaktır, unutmak vefasızlıktır. Onların yerinde ben, sen, o, herhangi birimiz olabilirdik. Ne isterdik aynı ülküye baş koyduklarımızın geride kalanlarından? Ne beklerdik? Bu sorunların cevabını kendi beynimizde cevaplayıp, namusluca bu doğrultuda hareket etmek durumundayız.

Yakın geçmişte şehit edilen Fırat’a bakmaya kıyamaz insan ancak kara toprağa vereli aylar oldu. Daha dün gibi… İçim yanmıştı Fırat’ın resmini gördüğümde, ağlamıştım onun annesinin sözlerini dinlediğimde, yıkılmıştım hastaneye zamanında yetiştirilmediğini öğrendiğimde. Ve ardından aşağıdaki mısralar dizilmişti dilimin ucuna…

FIRAT ARTIK KAN AKAR ÜLKÜM NE YANA BAKAR

Fırat artık kan akar Dicle ne yana bakar,

Fırat gibi kaç yiğit uçunca canlar yakar,

Çakır gözler kapandı artık semaya bakar,

Var olan vicdanlarda derin yaralar açar,

Fırat artık kan akar yiğit ne yana bakar…

 

Ne kahpe pusuların vurgunuyla uyandık,

Ne sinsi ihanetin gölgesine sığındık,

Öz yurdunda gariplik Türkün kaderi oldu,

Kim bilir bu vatanda belki vadesi doldu,

Fırat artık kan akar bayrak ne yana bakar…

 

 

Gayrisi yok bilesin içten çürüyor çınar ,

Gör artık ne olursun işleri dirhem dinar,

Onu doğuran ana ne de mübarek ana,

Sözlerinde asalet Türk milletinden yana,

Fırat artık kan akar ülküm ne yana bakar…

 

Fırat gibi bir yiğit göçtü de bak ne oldu,

Kaç yiğidin şavkında yeşeren güller soldu,

Bu kaçıncı hazandır analar ağlar oldu,

Yedirdiniz çakala boyun eğmeyen kurdu,

Fırat artık kan akar İzmir ne yana bakar…

 

Çakıroğlu Fırat'ın ruhu bizleri gözler,

Oyunda oynaştaysan havada kalır sözler,

Kolun yok kanadın yok havalansan ne olur,

Yandaşın yok dalın yok daldalansan ne olur,

Fırat artık kan akar ülkem ne yana bakar,

Fırat artık kan akar ülküm ne yana bakar…

 

27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü’nü başlatan merhum Başbuğumuzu rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bu günü yaşatanlara, kalbi uçmağa varan yiğitlerimizle birlikte atanlara ve önce ülkem ve milletim sözüne yürekten inananlara selam olsun.