Van’ın Çatak ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında meşaleli yürüyüş yapıldı.

Çatak İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün organize ettiği meşaleli yürüyüş, hükümet konağı önünde başladı. Askeri personeller, öğrenciler ve vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı ve meşaleler ile sloganlar atarak yürüyüşe katıldı. Kalabalık, ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile askeri personelin marşları eşliğinde Atatürk ve Mareşal Fevzi Çakmak caddelerinde yürüyüş yaptı.

Yürüyüşe katılan Kaymakam Sakarya, “Gençlerimizden oluşan 19 Mayıs kortejimizle, vatandaşlarımızı selamlayarak, gururla geçtik. Milli mücadele başlangıcını gençlerimize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümenin gururuyla, gençlerimizden aldığımız umutla büyük bayramımızın startını verdik” diye konuştu.

Çatak

İzmit Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gençler yürüyüşte bir araya geldi.

İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel birbirinden renkli etkinlikler hazırlandı. Gençlik Yürüyüşü kapsamında İzmit Belediye Meydanı’nda buluşan gençler, Kültür Tepesi Atatürk Anıtı’na yürüdü. Gençler, kendilerine bu güzel günü armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına karanfil bıraktı. Yürüyüşün ardından SEKA Park’ta gençler için birçok sportif aktivite düzenlendi. Bocce, ayak tenisi ve voleybol oynayan gençlere mobil ikram aracından çorba, kek ve limonata ikramı yapıldı.

Izmit

Uşak Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği Gençlik Festivali; renkli toplulukların da yer aldığı kalabalık bir kortejle başlayıp gün boyu çeşitli etkinliklerle devam etti.

Sinan Ateş cinayeti davasında sorulamayan sorular Sinan Ateş cinayeti davasında sorulamayan sorular

Atapark ‘ta bando takımı eşliğinde başlayan yürüyüşe Başkan Yalım’ın yanı sıra; Akademi Uşak Eğitim ve Sanat Platformu Ekibi, Kent Orkestrası, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, model araçlar konvoyu, Özlem karate Spor Kulübü, Uşak Belediyesi Bayan Futbol Kulübü, Uşak Spor Altyapı Takımları, Uşak Belediyesi Okçuluk Kulübü, Yeşil Pedal Bisiklet Grubu, Batı Koleji Bando Takımı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yüzlerce insanın ellerinde Türk Bayraklarıyla katıldığı yürüyüşte adeta bir insan seli oluştu, tüm şehir kırmızı beyaza boyandı. Kortejin ardından etkinlik alanında festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Yalım; “Sevgili gençler, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği bu kutlu gün sizlerin sayesinde her zamankinden daha güzel olacak. Bu güzel festivalde gönlünüzce eğlenmenizi ve keyifli vakit geçirmenizi diliyorum, hepiniz hoş geldiniz” diyerek gençleri selamladı.

Uşak

Editör: Habererk Haber Merkezi