4 Ağustos çalışan, kendi ayakları üzerinde duran  bekar kadınların başarılarını ve bağımsızlıklarını kutlamak için 2005 yılında Amerikalı girişimci ve yazar Mika Brzezinski tarafından, Dünya Çalışan Bekar Kadınlar Günü olarak ilan edilmiştir.Dünya Çalışan Bekar Kadınlar Günü kadınları desteklemeye ve onların başarılarını takdir etmeye teşvik eder. Bu gün, bekar kadınlar arasında dayanışma ve ilham paylaşımını artıran etkinlikler ve toplantılar düzenlenir.Resmi tatil ilan edilmeyen Dünya Çalışan Bekar Kadınlar Günü , kadınların değerlerini kanıtlamak için iyi bir motivasyon ve farkındalık günüdür. Ülkemizde kutlanmayan bu özel gün Dünyanın bir çok ülkesinde kutlanmaktadır.

Bekar kadınlarında  ekonomiye ve sosyal büyümeye katkısı ve önemi küçümsenemez derecede çoktur. Her yıl milyonlarca bekar kadın tüm dünyada endüstrilerde çalışıyor, işi kendileri için yapıyor ve kendileri için yaşıyor. Bekar Çalışan Kadınlar Günü bize her birinin ne kadar önemli olduğunu ve dünyayı döndürenin sadece erkekler olmadığını hatırlatıyor.

Bekar Çalışan Kadınlar Günü nasıl kutlanır?
 Hayatınızdaki bekar çalışan kadınlara gidip her gün yaptıkları sıkı çalışma için onlara ne kadar saygı duyduğunuzu söylemekle başlar. Eğer onlardan biriyseniz, kendinize hak ettiğiniz boş zamanı ayırmanız gerekiyor, bunu kesinlikle hak ettiniz. Bekar Çalışan Kadınlar Günü, Dünyanın dört bir yanındaki toplumlar ilerledikçe, bekar veya çalışan kadınlarla ilişkilendirilen asırlık damgalama yavaş ama emin adımlarla yok oluyor. 

Hayatınızdaki tüm bekar, çalışan kadınları onurlandırın. Onlara hayran olduğunuzu, kararlarına saygı duyduğunuzu ve yaptıklarından ilham aldığınızı bilmelerini sağlayın.Biliyormusunuz araştırmaların bekar insanların evli insanlardan çok daha sosyal olduğunu ?Eşleri ve partnerleri olan insanlar, arkadaşlarıyla daha az, aileleriyle daha fazla zaman geçirme eğilimindedir.

Editör: Habererk Com