Elon Musk’ın kısa süre önce adını ve amblemini değiştirerek X yaptığı Twitter, bazı premium kullanıcılarına bu hafta reklam geliri olarak binlerce dolar ödedi. Hesabında 100 dolardan binlerce dolara kadar değişen miktarda para gören kullanıcılar şaşkın halde. Uzun zamandır twitter’ın içerik üreticilerine reklam geliri vereceğini söyleyen Musk sözünü tuttu ve kullanıcıların hesaplarına paralarını yatırdı. Platform bu uygulamaya Temmuz ayında başladı.

Twıtter Platformunda Para Kazanmanın Şartları Nelerdir?

-Platformun ayarlar bölümünden para kazanma seçeneğine tıklayan kullanıcıların karşısına abonelikler ve reklam geliri paylaşımı olmak üzere iki seçenek çıkıyor.

-Platform abonelik sistemini daha nisan ayında başlatmıştı. Bu sistemde kullanıcılar, belirli kişilere abone olabiliyor ve kendilerine özel içeriklere erişebiliyor. Bu sayede abone olunan kullanıcı da para kazanabiliyor.

-Son özellik reklam geliri paylaşımı seçeneğiyle ilgili. Bu bölüme tıklayan kullanıcılar doğrudan Twitter’dan reklam payı almak için gereken şartları karşılayıp karşılamadığını görebiliyor.

Şartlar ise Şu Şekilde;

-Twitter Blue kullanıcısı olmak

-Son 3 ay içinde paylaşılan gönderilerin toplamda en az 15 milyon görüntüleme alması

-En az 500 takipçiye sahip olmak

-Musk, 5 Ağustos’ta, bir kullanıcının reklam geliri paylaşımına hak kazanabilmesi için öncelikle Blue abonesi olması gerektiğini duyurmuştu:

x twitter

Twitter Blue, internet sitesinden kaydolanlar için aylık 8, yıllık 84 dolar. Ücretli hizmete iOS veya Android uygulaması üzerinden kaydolmak isteyen kişilerse ayda 11, yılda 114,99 dolar ödüyor.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, kullanıcıların Twitter’dan gelen paraları platformda paylaşması da kısa süre içinde bir akıma dönüştü. Pek çok kullanıcı, aldıkları paralara karşılık Elon Musk’a teşekkür mesajları yolladı. Alınan ekran görüntülerinde de paranın, kullanıcıların yaşadığı ülkenin para birimiyle yatırıldığı görüldü. Örneğin Twitter’da Gabbar adını kullanan Hintli girişimci Abhishek Asthana, platformdan 209 bin 282 rupi (yaklaşık 2 bin 500 dolar) kazandığını yazdı. Bir başka kullanıcı, “Twitter, son 104 günde gönderilerim 21 milyon 400 bin görüntüleme aldığı için için bana 120 dolar ödedi. YouTube da aynı süre içinde 6 milyon 159 bin görüntüleme için 241 dolar ödemişti” dedi.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı