Türkiye genelinde toplu taşıma alanında hizmet veren Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik ücretsiz ulaşım ile ilgili yeni bir karar aldı. Karar ülke genelinde uygulanacak.

Özel Halk Otobüsleri Birliği'nin kararına göre, 65 yaş ve üzeri için uygulanan ücretsiz taşıma hizmeti ekim ayı itibarıyla sonlandırılacak.

Özel Halk Otobüsleri Birliği'nin kararının belediye otobüslerinde de uygulanacağı haberlerinin yayılması üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) konunun belediye ile ilgili olmadığı yönünde açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifaadelere yer verildi:

“Bazı art niyetli kişiler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs ve metrolarda 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz kartlarını iptal etme kararı aldığını yaymaktadır. Bu yalandır. Ücretsiz taşıma yetkisi kanunla belirlenmektedir. Belediyemizin böyle bir kararı bulunmamaktadır.

Özel Halk Otobüsleri, kötü ekonomi, artan maliyetler ve mazot fiyatları nedeniyle Tüm Türkiye’de ücretsiz taşıma hizmetini ekim ayında durdurma kararı almıştır. Özel Halk Otobüsleri, ücretsiz taşıma karşılığında talep ettikleri destekleri bakanlıklardan alırlarsa bu kararı uygulamayacaktır. Bu kararın Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi bulunmamaktadır.”

Editör: Yadigar Hanım