Antalya Kumluca’nın Ortaköy Mahalle'de yaşayan  71 yaşındaki Hüsniye Şahin, depremzedelere destek için bere örmeye karar verdi.

'Depremzedeler üşümesin' 

Hüsniye Şahin 1988 yılında eşinin geçimlerini sağlamak için aldığı ancak yıllardır kullanmadıkları için arızalı olan makineyi bir şekilde tamir ederek çalışır hale getirdi. Yaşına ve rahatsızlıklarına rağmen 'depremzedeler üşümesin' diyerek ilk etapta 6 bere ve çok sayıda lif ören Hüsniye Şahin'in el emekleri depremzedeler için afet bölgesine gönderdi.

şahin örgü

"Çok şey örecektim ama ipim yoktu"

Hüsniye Şahin, "1988 yılında olması lazım, eşim hiç haberim olmadan bu makineyi alıp geldi. Bu makine ile çok kazak ördük. O yıllarda herkes kazak ördürdü. Bu makineden geçimimizi sağladık. Ördüğümüz kazaklardan elde ettiğimiz gelirle çocuklarımı büyüttüm. 15 yıldan beri bu makineyi hiç kullanmadık. Makinenin sağına solun baktım, yağladım. Çalışır hale getirdim. 6 bere ördüm, lif ördüm. Çok şey örecektim ama ipim yoktu. Çünkü bu eski bir makine özel ip kullanılıyor. Bu makinede kullandığımız ipler piyasada bulunmuyor" sözlerini ifade etti.

"Ama makine bozuldu"

Deprem felaketinin ardından kadınların elle çorap, bere veya kazak ördüğünü gördüğünü anlatan Hüsniye Şahin, "Ben de 'Elle çabuk örülmez, makinemle çabucak örerim' dedim. Ama yeterli ipim yokmuş. Olsa daha çok örerdim. Türkiyemin başı sağ olsun. Allah ölenlere rahmet eylesin. Çok üzüldük. Hava buz gibi biraz bere öreyim dedim. Ama makine bozuldu. 15 senedir kullanılmayan makine ne olacak? Yağladım. Tamir ettim. Ördüm biraz bere ne ördüysem. Lif de ördüm. Hepsini gönderdim. Ne yapalım elimden bu geliyor" dedi.

Editör: Merve Kankan