85 milyon Türk vatandaşının kişisel bilgilerinin çalındığı ortaya çıktı. Telefon numaralarından, açık adreslere, banka hesap numaralarına kadar, tüm kişisel veriler açığa çıktı.

TÜRKİYE'DE BÜYÜK BİR VERİ GÜVENLİĞİ SKANDALI YAŞANDI

Halil Sadri Yılmaz'ın özel haberine göre, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü geçtiğimiz ay 11 ilde eş zamanlı bir operasyon düzenledi. "Kalkan" adı verilen bu operasyon kapsamında 20 şüpheli yakalandı. Soruşturma sonucunda, dolandırıcıların şüpheliler aracılığıyla vatandaşların kimlik bilgilerini satın aldığı ortaya çıktı.

Türkiye'de yaşayan her bireyin kişisel bilgilerinin yüklendiği bir uygulama, büyük bir güvenlik açığıyla karşı karşıya kaldı. Verileri çalınan vatandaşların ne yapacağı henüz belirsizken, Adli Bilişim Uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kırık, "Bu iddialar doğruysa, gerçekten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamının, 85 milyon kişinin verilerinin sızdırıldığı kanıtlanırsa, ciddi bir riskle karşı karşıya olduğumuzu düşünüyoruz. Artık bireysel olarak savcılığa başvurma yolunun bir anlamı olmayacak. Devletin otomatik olarak devreye girmesi ve e-Devlet sisteminde güncellemeler yapması gerekmektedir. Güvenlik açıklarının kapatılması ve daha güçlü koruma yöntemlerinin entegre edilmesi son derece önemlidir." dedi.

Editör: Habererk Haber Merkezi