Reuters'ın haberine göre ABD'nin Indianapolis kentindeki FedEx tesisinde çıkan çatışmanın ardından en az 8 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi yaralandı.

Indianapolis'in güneybatısındaki Mirabel Yolu'nda, Indiana uluslararası havaalanı yakınlarındaki bir FedEx tesisine ihbar üzerine polis müdahalesi gerçekleşti.

Bir erkek, yeğeninin deponun hemen dışında kolundan vurulduğunu söyledi. Şirketin halkla ilişkiler sorumlusu William Young, polislere olayın 'toplu katliam' olduğunu söylerken, daha fazla bilgi vermedi. 

Indianapolis polis sözcüsü Genae Cook ayrıca, saldırganın kendisini vurarak intihar ettiğini söyledi.

Saldırıya tanıklık eden Jeremiah Miller isimli görgü tanığı ise, "Bir tür hafif makineli tüfek taşıyan ve ateş eden bir adam gördüm" ifadelerini kullandı. 

Yerel Polis Sözcüsü Genae Cook, Indianapolis Havalimanı yakınındaki tesiste, silahlı saldırganın etrafa ateş açtığını, olayda çok sayıda kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Cook, saldırganın kendini öldürdüğünü kaydetti.

Görgü tanıkları yerel basına yaptıkları açıklamalarda, tesiste çalıştığı sanılan saldırganın elindeki hafif makineli tüfekle çevreye ateş açtığını gördüklerini belirtti.

Yeğenin olay sırasında arabasıyla bölgeden geçtiğini ifade eden bir görgü tanığı da sol kolundan yaralanan kadınının hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

Şirket tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Indianapolis Havalimanı yakınındaki FedEx tesisinde yaşanan trajik silahlı saldırından haberdarız. Güvenlik en önemli önceliğimizdir. Düşüncelerimiz saldırıdan etkilenen herkesle birlikte." ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim