Kahramanmaraş depreminin ardından arama kurtarma ve yardımların organizasyonunda başrol oynaması gereken AFAD, deprem bölgesinde gerekli aksiyonu alamaması nedeniyle eleştirilere maruz kalırken, AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürlüğünde afetlerle ilgili eğitimi ve bilgisi olmayan İlahiyat kökenli İsmail Palakoğlu'nun görevli olması da tepki toplamıştı. AFAD'da il müdürlüklerine de ilahiyatçı ve imamların yanı sıra radyoloji teknisyeni, anestezi teknisyeni, öğretmenlerin görevlendirildiği ortaya çıktı.

AFAD'ın liyakat dolu kadrosunu Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan gündeme getirdi. İşte deprem gerçeğiyle yüz yüze kalan Türkiye'nin arama ve kurtarma çalışmalarındaki en önemli kurumu olan AFAD'ın il yöneticileri:

Tekirdağ AFAD İl Müdürü Recep Erol, Ensar Vakfı Tekirdağ Şube kurucusu, eski imam. Hakkari AFAD İl Müdürü Resul Karadeniz de imam hatip lisesi mezunu, Şemdinli İlçe Müftülüğü eski din görevlisi…

AFAD Ağrı İl Müdürü Necati Oruk: İmam Hatip Lisesi ardından işletme Fakültesi mezunu.

AFAD Aydın İl Müdürü Ramazan Harman: Bilgi Belge Yönetimi mezunu, Gençlik ve Spor Bakanlığı eski şube müdürü.

AFAD Balıkesir İl Müdürü Bayram Şahin: İmam hatip lisesi ardından Kamu Yönetimi lisans mezunu.


AFAD Bayburt İl Müdürü Adil Arslan: İmam Hatip lisesi – İktisat mezunu. Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında İmam-hatip olarak memuriyet hayatına başladı.

AFAD Hakkari İl Müdürü Resul Karadeniz: İmam Hatip Mezunu. Lisansı işletme. Şemdinli İlçe Müftülüğünde din görevlisi olarak kariyerine başladı.


AFAD Kocaeli İl Müdürü Mehmet Emin Koçan: Mısır El-Ezher Üniversitesi tefsir bölümü mezunu. İlahiyatçı.

AFAD Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş: İmam Hatip Lisesi Mezunu. Lisansı iktisat. Kariyerine Sakarya Diyanet işleri Teşkilatında başladı. AKP'den Sakarya Ferizli İlçesi Belediye başkanlığı yaptı.


AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol: İmam Hatip lisesi mezunu. Meslek hayatında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda başladı. İmam hatiplik yaptı. Tekirdağ Din Görevlileri Derneği ve Ensar Vakfı Tekirdağ şubesini kurdu. Din görevlisi olarak Avusturya'ya gitti.

Editör: Yadigar Hanım