Son zamanlarda 'bilinçaltı temizliği' ve 'şamanik kuantum' gibi isimler altında sunulan terapi seansları, lüks otellerde düzenlenen ve katılımcıların duygusal reaksiyonlar gösterdiği pahalı etkinliklere dönüşmüş durumda olduğu görüldü. Sosyal medyada kendilerini 'enerji şifacısı' olarak tanıtan kişiler, çakra açma ve kötü anıları silme gibi iddialarla dikkat çekti ve bu seanslar için katılımcılardan yüksek ücretler talep edildi.

Bu terapi seansları, bazı katılımcıların ağlama krizlerine girdiği videolarla sosyal medyada popülerlik kazandı. Şebnem Tacigut gibi kendini 'Kuantum Düşünce Tekniği Eğitmeni' olarak tanıtan kişiler, vatandaşların ruh sağlığına katkıda bulunduklarını iddia etti. Tacigut'un eğitimleri, Beylikdüzü'ndeki bir otelde veriliyor ve katılımcılar 9 aylık bir süreçte 3 farklı sınıfta eğitim alıyorlar. Bu eğitimlerin maliyeti ise oldukça yüksek.

Ancak, Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Doç. Dr. Taha Can Tuman, bu tür enerji seanslarının ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği konusunda uyardı. Tuman, bu tür uygulamaların bilimsel bir temele sahip olmadığını ve psikiyatrik sorunlar için profesyonel yardım alınması gerektiğini vurguladı Yanlış adreslerde çözüm aramanın, ruh sağlığı sorunlarını daha da kötüleştirebileceğini belirtti.

Eylem Tok'un iade davasında yeni gelişme Eylem Tok'un iade davasında yeni gelişme

Kaynak: Haber Merkezi