23 Eylül Cumartesi 11:00 ve 23:00 aralığında Maçka parkında düzenlenecek olan ahilik haftası etkinliğinde değerli Kaptan Mustafa Can ve Namık Kemal Zeybek de yer alacak.

Etkinlik saat 11:00'de İBB-Mehteran Gösterisi ile başlayacak. Ayrıca Ahilik Tiyatrosu, Neşet Ertaş Türküleri, Koro gibi güzel gösterilerde olacak.

1-133
Habererk Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk’te, Türk milleti adına teşekkürlerini bu sözlerle belirtti;
“Türk esnaf tarihinde ahilik haftası çok önemli bir dayanışma kültürünü ifade eder. Bu çerçevede Türk dünyasına büyük hizmetleriyle bilinen, Türk siyasetinin entelektüel ustası, eski kültür bakanı Namık Kemal zeybek ve yine hayırsever iş adamı, Türk kültürün büyümesi ve gelişmesi için ilteriş vakfını kuran ve ona genel başkanlık yapan Kaptan Mustafa Can, ahilik haftasında yılın ahisi seçildiler. Biz de Habererk olarak verdikleri hizmetten dolayı kendilerini kutluyor ve Türk dünyası adına teşekkür ediyoruz.”

2-90

Ahilik nedir?

Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir.

,

Yılın Ahisi;
Akın Gürkan, Kaptan Mustafa Can, Tuncay Tekay, Osman Duyar, Hacı demir.
Yılın Bektaşisi;
Namık Kemal Zeybek, Metin Genç, Timurcan Ulusoy, Hüseyin Kılınç, Süleyman Üstüner.
Yılın Bacıyanı;
Prof. Dr. Mualla Uydu Yücel, İlknur Bektaş, Khizrieva Izumrud, İnci Çiğdem Kaya, Sultan Yalçın.

Editör: Buse Ceren Balta