İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) uyarıda bulundu. AKOM, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının oldukça yüksek olduğu gözlemlenirken, hafta sonu aniden hava sıcaklığının düşmesi ile vatandaşları uyardı. Tüm hafta 30-32 derece hava sıcaklığı gözlemlenen İstanbul’da hafta sonuna girmemiz ile birlikte hava sıcaklığı 25 derecelere düşüyor. Ve beraberinde gök gürültülü sağanak yağış getiriyor. Özellikle Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında etkili olması beklenen yağışa karşı yurttaşlarında tedbirli olmaları için uyarı da bulundu.

AKOM verilerine göre; bu gece 23.00 civarında başlaması beklenen yağışların, 8 Temmuz Cumartesi öğle saatlerine kadar Avrupa yakası boğaz çevresi ile Anadolu yakasında etkili olması, ağırlıklı olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde yağması beklendiği ifade edildi.

Özellikle Anadolu yakasının doğu ilçelerinde; Çekmeköy, Kartal, Sultanbeyli, Pendik, Tuzla ve Şile cumartesi akşam saatlerine kadar devam edecek yağışların, daha sonra sakinleyeceğinin tahmin edildiği, mevsim nedeniyle sıcak ve nemli hava ile kuzeyin serin havasının İstanbul üzerinde karşılaşmasının, kararsız hava koşulları oluşturabileceği de belirtildi.

İBB ekibinin de herhangi bir olumsuz duruma karşı tedbirli olacağını bildirdi.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı